RUSTIK LIMPA UTAN JÄSNING gluten och laktosfri
1 limpa
10 dl rena havregryn
3/4 tsk salt
1 msk bakpulver
7 ägg
500 g laktosfri Keso
Garnering (kan uteslutas)
valfria frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rena havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt.
2. Tillsätt ägg och laktosfri Keso. Rör om ordentligt.
3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt degen stå och dra sig i ca 10 min innan gräddning. Platta till degen lite på ytan och strö över frön.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt det kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt.
Beställ hem Dynamic Codes test med självprovtagning som påvisar eller utesluter gluten- och laktosintolerans. Klicka på länken: https://bit.ly/3nGXu4f