


Rågsiktskakorna blir mjuka, fluffiga och ljuvligt goda! Det är verkligen enkelt och smidigt att grädda brödi airfryer!
RÅGSIKTSKAKOR I AIRFRYER
2 st
25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm (eller vatten)
1 1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
8–9 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Dela degen i två bitar och forma dem till runda plattor, ca 2 cm tunna på ett bakplåtspapper. Gör ett stort hål i mitten, ca 5 cm. Nagga degen med en gaffel. Låt dem jäsa i ca 25 min.
4. Grädda bröden i 170 grader i ca 18 minuter i din airfryer. Tänk på att gräddningstiden kan variera i olika airfryer, testa dig fram! Öppna snabbt och kolla, grädda lite längre om brödet inte är klart.
Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.





