En klassisk smula är alltid uppskattat att bjuda på. Pajsmulor och bär i kombination med vaniljsås är oslagbart. Välj själv mellan hallon, blåbär och jordgubbar i pajen.
Tips! Det är väldigt gott och härligt knaprigt att smula hackad sötmandel på pajdegen innan gräddning!
Här hittar du fler goda, lättbakade pajrecept – klicka här!
Smulpaj
Ca 12 portioner
Fyllning
500 g hallon, jordgubbar eller blåbär, frysta eller färska
ca 2 msk potatismjöl
ca 3 msk strösocker
Pajdeg
200 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär, ca 22 x 35. Strö över potatismjöl och strösocker. Rör om.
2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.
3. Smula degen över hallonen i formen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.
Här hittar du fler goda, lättbakade pajrecept – klicka här!