MJUK KARDEMUMMAKAKA En riktig fikaklassiker som är väldigt enkel att baka. Smaken av kardemumma är ljuvlig och täcket med pärlsocker och hackad sötmandel gör kakan härligt krispig. En supersaftig, superhärlig kaka som verkligen är uppskattad!
Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Kardemummakaka i långpanna
Ca 20 bitar
150 g smör, smält (låt det svalna)
4 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk kardemummakärnor, stötta
3 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
Garnering
ca 1/2 dl pärlsocker
2 msk hackad sötmandel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker och hackad sötmandel.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!