juvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar.
Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här!
GLACE AU FOUR
8–10 portioner
2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade (eller andra bär)
100 g mörk eller ljus choklad, hackad
Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker
Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst.
4. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
5. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.
6. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.
7. Grädda marängen mitt i ugnen tills den får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!