En väldigt smakrik och underbart god kycklingmiddag med krämig sås! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga. Perfekt att göra som matlådor också! Passar lika bra vardags som helg! Tips: Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!
Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!
TORSK I UGN
4 portioner 4 torskfiléer (eller annan valfri fisk) salt citronpeppar Sås: 3 dl grädde (valfri fetthalt) 3 msk fiskfond dill Garnering: 1 näve cocktailtomater 1 näve sugar snaps citron | |
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskfiléerna i formen. Krydda dem med salt och citronpeppar.
2. Sås: Blanda vispgrädde, fiskfond och hackad dill i en skål. Häll såsen i ugnsformen.
3. Lägg cocktailtomater och sugar snaps på sidorna av fiskfiléerna. Lägg citronskivor på fisken.
4. Ställ in ugnsformen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med potatismos, kokt potatis, ris eller bulgur.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde.
Tips! Gör en ljuvligt god fiskgratäng – klicka till receptet här!
Tips! Gör en ljuvligt god fiskgratäng – klicka till receptet här!