Diabetesbröd recept
DIABETESBRÖD med lite kolhydrater. Ett supergott diabetes-vänligt bröd som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara
4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är viktigt och bra att få i sig till frukost.
54 kolhydrater för hela smeten
4,5 kH per brödbit
DIABETESBRÖD
Pannkaksliknande diabetesbröd som är supergott med smör och pålägg.
12 bitar
5 ägg
500 g Keso, 3 procent
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Rör ner havregryn, keso, bakpulver och salt och vispa en stund till.
2. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn (se bilden nedan).
3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 10–11 min tills brödet får en lätt gyllenbrun färg. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp 12 stycken rutor med en sax.
Brödet går bra att frysa in. Klipp även bakplåtspappret i rutor och lägg en bit papper mellan varje brödbit innan infrysning, annars fastar brödbitarna i varandra. Brödet är jättegott med smör, ost eller skinka som pålägg.