äppelkaka recept

Ljuvlig äppelkaka
Servera gärna äppelkakan med vaniljsås eller vaniljvisp.

ÄPPELKAKA RECEPT. En underbar, fantastiskt god och härlig äppelkaka. Ett riktigt favoritrecept som alltid blir lika gott! Ät den denna äppelkaka som den är eller servera den med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås om du vill ha en god dessert. Äppelkaka är livet!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!   

Recept på hemgjord vaniljvisp – klicka här!

äppelkaka

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

12 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
kanel

2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och blanda allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.

4. Lägg äppelskivorna i ett fint mönster på smeten.

5. Pudra över kanel och strösocker (och gärna några hackade sötmandlar).

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås.

Recept på hemgjord vaniljvisp – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Mandarinkladdkaka

MANDARINKLADDKAKA Mandarinkladdkaka är ljuvligt gott. Mandarinklyftorna lyfter smaken otroligt mycket och kladdkakan smakar fruktigt och fantastiskt gott! En riktigt läcker kladdkaka som är mycket lätt att baka!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Baka en fantastiskt god citronkladdkaka – klicka här för recept!

Mandarinkladdkaka

150 g smör
3 dl strösocker
1/2 krm salt
2 msk vaniljsocker
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl

Garnering
1 burk konserverade mandarinklyftor, avrunnen vikt 175 g (eller ta bort skalet på motsvarande mängd färska mandarinklyftor)
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Bröa gärna formen med kokos (eller ströbröd).
  3. Låt mandarinklyftorna rinna av ordentligt så att de inte är för blöta. Lägg ut dem jämnt på smeten.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den (mandarinklyftorna kan förlänga gräddningstiden något). Servera gärna med vispgrädde.

Stekpannebröd recept

STEKPANNEBRÖD RECEPT Det mjuka, ljuvligt goda stekpannebröden tar bara några minuter att grädda i stekpannan. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in de stekpannebröd som blir över och tina dem i mikron och ät dem gärna ljumna med smör och ost.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här!)

Stekpannebröd

6 st

50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken eller mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.

3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.

5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!

energibröd

ENERGIBRÖD Ett mycket lättbakat energibröd som inte behöver jäsa. Ett toppenbra recept som enkelt kan bakas till frukost eller mellis.

Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Supersmidigt! Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Solrosfröna kan få en lite grönaktig färg under gräddning, men det är inte farligt utan bara en kemisk reaktion som sker ihop med bikarbonaten.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Tips! Tillsätt 1 dl russin i degen.

ENERGIBRÖD

8–12 bröd (beroende på storlek)

3 dl havregryn
5 dl rågsikt eller vetemjöl
1 dl linfrön
1 ½ dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk

Garnering
solrosfrön (eller andra valfria frön)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.

2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 32–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.

Tips! Baka en nyttig Kesofrölimpa utan mjöl – klicka här för recept!

BAKPULVERMOROTSFRALLOR

Bakpulvermorotsfrallor

Ljuvligt goda bakpulvermorotsfrallor – klara på bara 15 min! Bakpulver i degen gör att den inte behöver jäsa vilket är skönt när man vill ha nybakat bröd snabbt. Bakpulverfrallor med morötter i degen gör frallorna extra saftiga och goda. Bakpulvermorotsfrallor är galet gott till frukost eller mellis.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) 

bakpulvermorotsfrallor

Ca 10 st

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
6 dl vetemjöl (eller 3 dl vetemjöl + 3 dl rågsikt)
100 g smör, rumsvarmt
50 g morötter, skalade och rivna
3 dl filmjölk
(eller mjölk)

Tips! Baka ljuvligt goda, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.

2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Dela degen i ca 10 bitar.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.

Tips! Baka ljuvligt goda bakpulverfrallor – klicka här för recept!