Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd

Klippta grahamsbullar

25 röster

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Enkla, fluffiga bröd som klipps i bitar med en sax. Mycket enkelt och bröden formas lite olika, men blir superfina under gräddningen. Går bra att frysa in.

Klippta grahamsbullar

a 25 st 

25 g jäst
3 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl grahamsmjöl
20 g smör, rumsvarmt
7–8 dl vetemjöl (eller rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl och låt blandningen stå i några min.

2. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några min så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Knåda igenom degen och rulla den i lite mjöl. Klipp bitar av degen med en sax, ca 25 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Blomkålsmos

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Blomkålsmos är fantastiskt gott, nyttigt och passar perfekt till både kött, kyckling och vegorätter. Moset blir väldigt fluffigt och gott. Du kan använda mjölk eller vispgrädde. Det blir absolut tillräckligt gott och fluffigt med mjölk, men om du vill lyxa till det och som blanda du i vispgrädde. En …

7

Havregrynslimpa utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Frallorna är underbart goda, nyttiga och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd. Så himla smart och bra recept! Havregryn innehåller inte gluten naturligt, men …

7

Raggmunk

Dessa RAGGMUNKAR är så goda! Ett riktigt toppenrecept på de allra godaste raggbunkarna. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Raggmunk – en älskad svensk klassiker. Frasiga, stekta potatispannkakor skulle man kunna beskriva dem som. En husmanskost som alltid är uppskattad av både vuxna och barn. Ofta serveras raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt, men självklart …

0

Chili sin carne

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk, ljuvligt god, smakrik maträtt som är lätt att tillaga. Gott, nyttigt och enkelt! Chili sin carne 6 portioner 2 gula lökar, hackade2 vitlöksklyftor1 msk olja400 g vegofärs3 msk tomatpuré1–2 tsk chilipulver1 tsk paprikapulver1 krm svartpeppar3/4 tsk salt1 msk soja1 burk krossade tomater (à …

0

Havergrynsfrallor utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Enklare frallor kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Frallorna är underbart goda, nyttiga och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd. Så himla smart och bra recept! Havregryn innehåller inte gluten naturligt, …

22

Havrelimpa utan vetemjöl

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd. Havrelimpa utan vetemjöl 1 st 3 ägg2 tsk bikarbonat1 tsk salt3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt5 dl havregrynsmjöl2 dl blandade frön, t …

11

Glassbomb nyårsdessert

GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt …

0

GRILJERAD RIMMAD JULSKINKA – MOR MATILDAS

I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri. Mor Matildas rimmade julskinka är en riktig delikatess! Skinkan ligger i en vakuumförpackad stekpåse vilket innebär att man stoppar in skinkan direkt i ugnen i den förpackningen den levereras i. Så himla enkelt och tillagningsmetoden går att skinkan blir extremt mör, saftig och god. Julskinkan består av de finaste …

0

Saffransblomma saffransbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supersaftiga saffranbullar i form av en blomma. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna med knastrande pärlsocker och en Dumlechoklad i mitten (välj vilken choklad du vill att stoppa i bullen) Saffransblommor Ca 30 st Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm …

0

Pepparkaks nicecream

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjölk och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. Pepparkaksglass nicecream 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 …

0

Chokladdoppade bananer med strössel

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladdoppade bananer är gott, festligt och  passar perfekt som snacks till kvällsfikat, på barnkalaset eller helgmyset. Alltid lika gott och väldigt roligt att göra. Chokladdoppade bananer med strössel 50 g choklad (valfri sort)1 banan1 dl strössel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Skär bananen …

0

Strösselknappar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Strössel och choklad är en perfekt kombination. Ett ljuvligt gott godis med bara 2 ingredienser som är väldigt roligt att göra! Det knastrar gott mellan tänderna! Förvara chokladen i kylen. Strösselknappar 2 dl strössel100 g choklad (valfri sort) GÖR SÅ HÄR Häll strösslet på en liten tallrik/assiett. Smält chokladen …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x