Chokladsnittar
Ca 40 st
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
¾ dl brunt farinsocker
½ ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
¼ tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad), grovhackad
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
- Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in den hackade chokladen i degen.
- Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, ca 40 cm långa, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut lite under gräddningen.
- Grädda längderna mitt i ugnen i 13–14 min.
- Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.