Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Kanelsnurror

6 röster

Om du ska baka kanelbullar i dag på Kanelbullens dag så kan jag rekommendera dessa kanelsnurror som jag gjorde till tidningen Hembakat! 

Saftiga kanelsnurror 
25–30 st 

Nygräddade bullar är alltid populärt och slår det mesta. 

50 g jäst 
125 g smör, smält 
5 dl mjölk, ljummen 
1 dl strösocker 
1/2 krm salt 
1–2 tsk stött kardemumma 
1 ägg 
12–13 dl vetemjöl 

Fyllning 
ca 50 g smör, smält 
ca 2 msk mald kanel 
ca 3/4 dl strösocker 

Pensling 
1 ägg 
pärlsocker 
strösocker 

GÖR SÅ HÄR 
1. Smula ner jästen i en bunke 
och blanda ut den med smör 
och mjölk. Tillsätt socker, 
salt, kardemumma, ägg och 
mjöl, lite i taget. Knåda degen 
smidig i några minuter. Låt 
degen jäsa under bakduk i ca 
45 min. 
2. Dela degen i två delar på ett 
mjölat bakbord och kavla ut 
varje del till en rektangel. 
3. Pensla degen med smör, 
strö över kanel och socker. 
4. Vik ihop rektangeln på 
mitten. 
5. Skär 1 1/2–2 cm breda remsor. 
Skär sedan en skåra mitt 
i varje remsa, men stoppa 
ca 1 cm från den ihopvikta 
kanten som håller ihop degen 
så det ser ut som en ”byxa”. 
6. Tvinna ”byxbenen” till 
snurrade längder. 
7. Snurra ihop den tvinnade 
längden till en snurra. Fäst 
änden ordentligt under 
bullen. 
8. Lägg bullarna på en plåt 
med bakplåtspapper eller 
i bullformar. Låt bullarna jäsa 
under bakduk i ca 30 min. 
Sätt ugnen på 250 grader. 
9. Pensla bullarna med ett 
uppvispat ägg och strö över 
pärlsocker. Om du vill ha 
sockrade bullar gräddar du 
dem utan ägg. Pensla då 
bullarna med smält smör 
efter gräddningen och 
doppa dem i strösocker. 
10. Grädda bullarna mitt 
i ugnen i 6–9 min. Låt dem 
svalna på ett ugnsgaller.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kanelbullar utan mjöl

Kan man baka kanelbullar utan vetemjöl (utan gluen)? – JA, men då krävs en viktig ingrediens; FiberHusk.  FiberHusk suger upp vätska och gör att degen håller ihop och kan kavlas som en vanlig deg när man bakar med glutenfria mjölsorter som t ex mandelmjöl, kokosmjöl, havremjöl & glutenfri mix. Kanelbullarna blir otroligt saftiga, goda och …

0

Nyttig Bananchokladkladdkaka

I samarbete med Modifast Sverige. Läs mer om Modifast – klicka här! ERBJUDANDE!Du får 15% rabatt och FRI FRAKT på Modifast alla produkter. Gäller tom 18/10-20. Rabattkod: Linda15Klicka här för att beställa Modifast chokladpudding-pulver! Hälsosam chokladbanankladddka. I stället för socker och fett är den bakad med banan och ingredienser som innehåller bra näringsämnen. Klicka här för …

0

Citroncheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CITRONCHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t ex Philadelphia4 ägg2 1/2 dl strösocker2 …

0

Grova fröfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när …

0

Kladdkaka i långpanna

En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka i långpanna Ca 20 bitar 350 g smör7 dl strösocker1 msk vaniljsocker2 krm salt1 dl kakao5 dl vetemjöl6 ägg Garneringflorsocker GÖR SÅ HÄR Sätt …

0

BANANKLADDKAKA UTAN SOCKER OCH veteMJÖL

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Banankladdkaka som påverkar blodsockret minimal! Den är ljuvligt god. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en lagom smak av banan. Så himla god och en perfekt dessert efter en middag eller tårta på ett kalas. Bananen …

0
I samarbete med Ankarsrum

slarviga äppelfrallor

I samarbete med Ankarsrum. Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här! I samarbete med Ankarsrum. Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här! HEMBAKADE, SLARVIGA ÄPPELFRALLOR Rivet äpple i degen gör frallorna väldigt mjuka, saftiga och goda. Degen innehåller även fibrer som är nyttigt och bra för kroppen. …

Banankladdkaka

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp någon av Lindas fem bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Banankladdkaka är ljuvligt gott. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en …

0

citroncheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CITRONCHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t ex Philadelphia4 ägg2 1/2 dl strösocker2 …

0

KESOBRÖD UTAN MJÖL lågkolhydrat

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KESOBRÖD utan vetemjöl som har en mjuk, lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 2, 3 g kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är bra att få i sig till frukost. 28 kolhydrater för hela smeten2,3 kH …

0

Grova fröfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när …

0
I betalt samarbete med Ankarsrum

Äppeltekakor

I betalt samarbete med Ankarsrum Tips! Titta på Ankarsrums assistenter och tillbehör – klicka här! ÄPPELTEKAKOR Rivet äpple i degen gör tekakorna ännu godare och saftigare. Dessa ljuvliga äppeltekakor är perfekt som frukostbröd, men även goda till en varm soppa eller en fräsch sallad.  Degen har jag knådat i min Ankarsrum köksassistent som gör glutentrådarna …

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x