Hallongrottspaj

hallongrottspaj4 hallongrottspaj3 hallongrottspaj1

Hallongrottor i en pajform. En läcker, roligt, supergod paj som garanterat gör succé! Jag såg att Jennys matblogg bakat denna goding och jag blev riktigt sugen när jag såg hennes kaka!  Helt perfekt på kalas, fika och att bjuda kollegorna på jobbet på.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Hallongrottspaj

Ca 30 st

Deg
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
½ krm salt 
4 ½ dl vetemjöl

Fyllning
hallonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 22 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

Tips! Baka syltkakor med jordgubbssylt – klicka här för recept!

hallongrottspaj1hallongrottspaj2

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Mikrokladdkaka

mikrokladdkaka3 mikrokladdkaka4mikrokladdkaka2 mikrokladdkaka5

Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos mig!

Tips! Baka en mikrokladdkaka för en person i en minut – klicka här för recept!

Mikrokladdkaka

10–12 bitar

125 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Till botten
2 msk kokos (det funkar utan också)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i mikron och blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke. 

2. Strö kokos i botten på en pajform i glas eller porslin.

3. Grädda kakan i mikrovågsugnen i 4–6 min på full effekt. Titta på kakan efter 4 minuter, om den känns klar tar du ut den. Om den är väldigt kladdig så kör den i ca 30 sekunder åt gången tills den är lagom fast. Den ska vara lätt kladdig, men inte rinnig. Pudra gärna kakan med florsocker före servering. 

Min mikrovågsugn har 1000 W effekt och är väldigt effektiv. Jag körde min kladdkaka i 4 minuter. Om man har en mikro med lägre effekt kan det ta lite längre tid att grädda.

Tips! Baka en mikrosockerkaka i mugg på en minut – klicka här för recept!

mikrokladdkaka1

mikrokladdkaka6

Het böngryta

IMG_3590

BÖNGRYTA En mycket god och mättande böngryta med kokosmjölk, kryddor som curry, vitlök och cayennepeppar i såsen. Den är vegansk och vegetarisk och bönorna innehåller massor av proteiner. En perfekt vardagsrätt som går snabbt och enkelt att tillaga.

Tips! Gör ugnsbakad hel blomkål till middagen – sååå gott! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Böngryta

1 stekpanna
Tillsätt extra kryddor om du vill ha den ännu heter i smaken!

2–3 vitlöksklyftor, pressade
1 gul lök, hackad
2 krm cayennepeppar
½ tsk curry
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater
2 burkar valfria bönor, avsköljda i sil
3 nävar färsk spenat
salt

GÖR SÅ HÄR

1. Fräs pressad vitlök, en hackad lök och alla kryddor i olja i en stekpanna.

2. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och alla bönor. Låt allt puttra i ca 10 min. Salta efter egen smak.

3. Tillsätt spenaten och låt allt puttra tills spenaten mjuknat (tillsätt en näve i taget eftersom spenaten måste mjukna och få plats i stekpannan).

Böngryta3

Tips! Ät stekt avokado istället för kött! Underbart gott! Klicka här för recept!

Nutellaglass med 2 ingredienser

nutellaglass

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

NUTELLAGLASS En av de godaste glassarna man kan göra själv! Och den allra enklaste att göra också! Vispa ihop vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har du den allra ljuvligaste godaste glassen som du med stolthet kan bjuda dina vänner på. Den är underbart krämig och god.

Nutellaglass med 2 ingredienser

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella 

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.

2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.

3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. (Klä den gärna med plastfolié så släpper den från kanten om du vill stjälpa upp den på en tallrik).  Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst.

4. Låt glassen stå framme en stund och stjälp sedan upp den på en tallrik.

Tips! Baka en magiskt god Nutellakladdkaka – klicka här för recept!

nutellaglass

Citroncheesecake

CITRONCHEESECAKE
Den här underbart goda, superläckra citroncheesecaken gjorde jag till ett reportage i tidningen Hembakat. Foto: Linda mobilkamera

CITRONCHEESECAKE En fantastiskt god, mycket populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Alla älskar den och den får alltid högsta betyg från alla som smakar den!

Citroncheesecake

ca 12 bitar

Botten
250 g digestivekex 
100 g smör, smält

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal & saft

Garnering
ev. citronmeliss
ev. citronskivor
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter. Ställ formen i kylen i ca 15 min.
  2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.
  3. Blanda ägggulor, färskosten, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.
  4. Värm upp citronsaften snabbt i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt blandningen svalna något och häll ner den i fyllningen. Blanda samtidigt med en visp.
  5. Bred ut fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i några timmar. Garnera eventuellt din citroncheesecake med citronskivor, citronmeliss och florsocker.