Tabbouleh recept

TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, supergod persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh recept är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event med LG Nordic.

IMG_6032 IMG_6031

Tabbouleh

TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, frisk, ljvuvligt god persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event. Mängden grönsaker kan varieras efter egen smak.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Tabbouleh recept

6–8 portioner

1 stor knippe persilja (ca 500 gram)
3 tomater
3 salladslökar eller 1 rödlök
1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torr mynta)
2 citroner
½ dl olivolja
salt efter egen smak
½ dl bulgur, finmalen

GÖR SÅ HÄR

  1. Tvätta alla grönsaker noga.
  2. Finhacka alla grönsaker.
  3. Blanda ihop alla grönsaker i en stor bunke.
  4. Pressa alla citroner över salladen, ringla över olivolja och salta.
  5.  Strö över torr bulgur (bulguren ska inte kokas eller blötläggas). Blanda ordentligt. Bulguren suger åt sig vätska från alla grönsaker och gör att salladen håller sig lagom torr. Bulgurkornen ska vara av finmalen sort. De blir mjuka när de suger åt sig all vätska.
    Tabbouleh STEG

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Fryst jordgubbscheesecaketårta

IMG_4573 IMG_4579

En ljuvlig god jordgubbscheesecake med smulbotten! Både fyllningen och bottnen är sötade med Hermesetas Lättströ och innehåller alltså inget strösocker. Smaken är lika söt och god som med socker, men med 90 % mindre kalorier. Helt perfekt för alla som vill äta mindre socker.

Tips! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering, i ca 30 min.

Fryst jordgubbscheesecaketårta

Ca 14 bitar

Smulbotten
150 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöll
1 dl havregryn
3 msk Hermesetas Lättströ
1/2 krm salt

Fyllning
5 dl vispgrädde
300 g färskost, t ex Philadelphia
2 ägg, delade i vitor och gulor
1 dl Hermesetas lättströ¶
300 g jordgubbar, mosade

Garnering
ca 10 jordgubbar
2 dl vispgrädde
1 tsk Hermesetas Lättströ¶

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.

2. Strö ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den kallna helt.

4. Fyllning: Vispa grädden fluffig med en elvisp. Vispa färskosten mjuk med elvispen.

5. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitan fluffig i en bunke och vispa gulorna krämiga i en annan bunke. 

6. Blanda ihop den vispade grädden, färskost, äggulor och Hermesetas Lättströ. Rör ner de mosade jordgubbarna. Vänd sist ner de uppvispade äggvitorna och rör om.

7. Häll smeten på den kalla smulbottnen. Ställ bottnen i frysen i minst 6 timmar, eller tills den är helt genomfryst. Ta fram tårtan 20–30 min före servering. Den är allra godast och krämigast när den börjar smälta lite i kanterna. 

8. Garnera tårtan precis före servering. Lägg ca 10 jordgubbar i mitten av tårtan. Spritsa gräddtoppar i en krans längs kanten. Pudra Hermesetas Lättströ med en tesil ovanpå jordgubbarna. 

Fakta
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas Lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik!

frystjordgubbscheesecaketårtastegförsteg

IMG_4562 IMG_4564 IMG_4578

Bearnaisesmör recept

bearnaise

Gillar du Bearnaisesås? Då kommer du älska detta kryddsmör med samma smak som den ljuvliga såsen! Passar allt som är grillat och är även supergott i bakad potatis.

Titta på min steg-för-stegfilm som visar hur man gör Bearnaisesmöret – klicka här!

Bearnaisesmör

I kastrullen:
2 msk vit vitvinsvinäger
1 msk vatten
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk färsk eller torkad dragon, finhackad
200 g smör, vispas

1 msk färsk eller torkad körvel, finhackad
1 msk färsk persilja, finhackad
salt, svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda vitvinsvinäger, vatten, dragon, peppar och lök. Låt koka tills vätskan nästan torkat in. Sila och låt det kallna.
  2. Vispa smöret fluffigt med en elvisp.
  3. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg smörblandningen på plastfolie och forma till en rulle. Lägg den i kylen eller frysen för att stelna.TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Jordgubbstårta

×

Jordgubbstårta/Marängtårta. Frasiga marängbottnar fyllda med krämig citronfyllning och rikligt med vispgrädde, jordgubbar och smält choklad. En galet god tårta som passar alla kalas och högtider!

Titta på steg-för-stegfilm hur man bakar tårtan – klicka här!

Jordgubbstårta/Marängtårta

Tips! Tillsätt 3 dl Rice Crisp-flingor i marängsmeten innan du brer ut dem på ugnsplåten. Supergott och krispigt!

Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker

Fyllning
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)

Garnering
5 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss
3 chokladbitar, smälta

Tips! Baka en mjuk, supersaftig jordgubbskaka – klicka här för film & recept!

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner strösockret, lite i taget. (Rör försiktigt ner flingorna.)

2. Bred ut smeten på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.

3. Grädda marängbottnen längst ner i ugnen i 60–70 min, tills den släpper från pappret. Låt den svalna.

4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull och låt puttra under omrörning till en tjock kräm på låg värme. Var försiktigt så den inte bränner fast. Låt den svalna.

5. Dela marängbottnen i två lika stora delar med en vass kniv. Bred ut krämen på den ena maränghalvan och lägg den andra halvan ovanpå.

6. Garnering: Vispa grädden fluffig och bred ut hälften på toppen. Spritsa resten som en ram runt tårtan.

7. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg dem i mitten på tårtan. 

8. Smält chokladen och ringla den över grädden och jordgubbarna. Garnera ev. med citronmelissblad.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!