Bloggar Lindas äpplen Lindas bakverk Lindas tips & fakta

Äppelmos klassiskt grundrecept

äppelmos

Ett klassiskt recept på äppelmos med/utan socker med/utan konserveringsmedel.

Hemgjord äppelmos/grundrecept äppelmos

Skål att lägga de skalade äpplena i:
ca 2 liter vatten
1 tsk askorbinsyra

2 kg äpplen av valfri sort
2 dl kallt vatten
½–2 dl strösocker
ev. 2 krm askorbinsyra (gör att moset inte mörknar)
ev. 2 krm natriumbensoat (konserveringsmedel)

GÖR SÅ HÄR

  1. Fyll en stor skål med kallt vatten och rör ner askorbinsyra.
  2. Skala alla äpplen och skär dem i bitar. Lägg bitarna i vattenskålen så att de inte blir mörka.
  3. Ta upp äppelbitarna och lägg dem i en kastrull med 2 dl vatten  och låt koka upp. Sätt på ett lock och puttra på medelvärme i ca 15 minuter tills äpplena mjuknar.
  4. Mosa/passera äpplena genom en grov sil. Blanda äppelmoset med önskad mängd strösocker. Om äpplena är söta behövs inte mycket strösocker och om de är sura/syrliga behövs lite mer strösocker. Smaka av och känn efter rätt sockermängd. Koka upp äppelmoset så sockret smälter. Stäng sedan av och låt äppelmoset kallna.
  5. Häll upp äppelmoset i burkar med lock. Förvara burkarna i kylen och de håller i ett par veckor i kylen. Går bra att frysa in.ÄPPELMOS MED ASKORBINSYRA: Blanda 3 dl äppelmos med 2 krm askorbinsyra. Blanda sedan ut det moset i resten av äppelmoset. Det gör att moset inte mörknar (oxiderar).  Askorbinsyra är en C-vitamin.ÄPPELMOS MED KONSERVERINGSMEDEL Blanda 2 krm natriumbensoat med 3 dl äppelmos. Blanda sedan ut det ordentligt i restan av äppelmoset. Håller i kylskåp i ca 6 månader.

 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Play doh recept – hemgjord Play doh lera

Hemgjord Play doh-lera, leklera. Den är enkel att göra med en perfekt mjuk, härlig konsistens som håller länge om den förvaras i en plastpåse. Här är recept på hur du enkelt gör egen lera hemma. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Play Doh lera 4 dl vatten 2 msk neutral matolja några droppar hushållsfärg/karamellfärg 4 dl …

2

Diabetesbröd recept

DIABETESBRÖD med lite kolhydrater. Ett supergott diabetes-vänligt bröd som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är viktigt och bra att få i sig till frukost. 54 kolhydrater för hela smeten 4,5 kH per brödbit DIABETESBRÖD Pannkaksliknande diabetesbröd som …

1

Pavlova – godaste marängtårtan klassiskt dessertrecept

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! PAVLOVA Lyxig marängtårta med vispgrädde och bär. Garneringen kan varieras efter egen smak med olika sorters bär. Pavlova 10–12 bitar 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 1 msk majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger Tips på …

0

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor

Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg! Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept! Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor 12 bitar Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl …

0

Aperol Spritz

  Aperol Spritz – en lysande orange, mousserande drink som är mycket populär. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Aperol Spritz is 3 delar mousserande vin, t ex Prosecco eller Cava (t ex 3 dl) 2 delar Aperol (t …

0

Veganfärs recept

Laga en riktigt god veganfärssås till middag! Kryddningen kan varieras efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så …

0

Veganfärssås

Veganfärssås, veganfärs recept. En mycket god klassiker med endast veganska ingredienser! Kryddningen i veganfärsåsen kan man såklart variera lite efter egen smak, men här får ni ett toppenbra grundrecept som alltid funkar och som både barn och vuxna gillar. Vill man ha en starkare kryddning är det bara att vräka på lite extra. TIPS! Följ mig …

0

Bakpulverbröd

Mycket lättbakad, snabb bakpulverlimpa! Den är mjuk, saftig och ljuvligt god! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter. Sedan sköter den sig själv i ugnen under gräddningen. Enkelt, smitigt och perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost eller vid andra tillfällen. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt …

0

Chips med löjrom

Salta chips toppade med löjrom, rödlök och gräddfil (eller crème fraiche) är ett underbart gott tilltugg till en drink eller på en buffé. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Chips med löjrom 1 påse chips 1 liten rödlök 1–2 dl …

1

Kalljäsa bröd / Hur kalljäser man deg?

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Hur kalljäser man degen? Svar: Man kan göra på två olika sätt; antingen jäsa degen direkt i bunken och så bakar man ut den till frallor eller limpor på morgonen. Eller så kan …

0

Odla tomater/Så tomatfrön

ODLA TOMATER / SÅ TOMATFRÖN Så dina tomatfrön i mars eller april. Det tar ungefär två månader från det att man sår fröna till det är dags för utplantering av plantorna. Om du inte har tillräckligt med dagsljus hemma behövs en växtlampa som lyser på dina plantor inomhus. Tomatplantor älskar ljus, värme, näring och vatten! …

1

Frallor – recept

Mjuka, underbara frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! Frallor Ca 20 st Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x