Snabba minipizzor

Img 2505 Img 2507

 

Snabba minipizzor – ett perfekt mellanmål, lunch eller liknande som går blixtsnabbt att fixa. Hela familjen älskar dessa enkla, snabba minipizzor och även barnen kan lätt fixa dem själva om de är hungriga.

Tips! Baka snabb bakpulverpizza som inte behöver jäsa. Den är galet god och lätt att göra! Klicka här för recept!

Snabba minipizzor

6 st

6 vetekakor eller polarkakor
1 msk tomatpuré, pizzasås (eller ketchup)
2 dl riven ost
6 skivor skinka
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ut bröden på en ugnsplåt. Bred på ett tunt, tunt lager tomatpuré på bröden.

2. Lägg på en skiva skinka på varje bröd.

3. Riv osten och strö över den på skinkan. Strö över lite oregano.

4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i några minuter tills osten smälter och börjar bubbla lite. Det går ganska snabbt så håll koll på pizzorna i ugnen.

Img 2508Snabbaminipizzor1

Glasstårta

Img 2603 Img 2602

 

En makalöst god, krämig och mycket lättgjort glasstårta som både vuxna och barn älskar! Den passar som dessert efter en god middag eller som tårta på ett födelsedagskalas. Fyllningen kan varieras efter egen smak. Släng i någon form av choklad som du gillar.

Tips! Baka en ljuvligt god Ballerina glasstårta – klicka här för recept!

Glasstårta

7–10 st valfria kakor, t ex Ballerina, cookies (beroende på storlek på kakorna)
5 dl vispgrädde

1 burk sötad, kondenserad mjölk (ej original)

Fyllning
2 msk kakao
100 g smält choklad eller 1 dl smält Nutella (eller både choklad och Nutella och du vill ha en riktig lyxig glasstårta)

Garnering
strösssel

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula gönder kakorna och lägg dem i botten i en form som går bra att frysa, minst 2 liter.
  2. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken. Blanda ordentligt.
  3. Lägg hälften av gräddsmeten ovanpå kaksmulorna.
  4. Blanda ner 2 msk kakao i resten av gräddsmeten.
  5. Bred försiktigt ut chokladgräddsmeten ovanpå den vita.
  6. Ringla smält choklad eller Nutella ovanpå smeten (den får gärna sjunka ner på vissa ställen).
  7. Strö över strössel.
  8. Ställ formen i frysen i några timmar tills den är genomfryst.
    TIPS!
     Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Krämig avokadosallad med tomat och ruccola

Skarmavbild 2018 09 11 kl 08 36 42 Skarmavbild 2018 09 11 kl 08 36 54

 

Tips! Gör stekt avokado med vitlök och flingsalt – klicka här för recept!

En supergod, läcker sallad med krämig avokado, tomat och ruccola som blandas med vinägrettdressing. Självklart kan man tillsätta fler grönsaker i salladen om man vill. Jag tillsätter gärna rödlök. Det är också gott att blanda ner fetaost i salladen.

Krämig avokadosallad med tomat och ruccola

2 avokado
10 cocktailtomater
två nävar ruccola
2 msk vinägrett
ev. ½ hackad rödlök

GÖR SÅ HÄR

  1. Mosa avokado och cocktailtomater med en gaffel. Blanda ner ruccola och vinägrett och blanda.

Tips! Blanda egen vinägrett – klicka här för recept!

Kramig avokadosallad med tomat och ruccola1

Tips! Servera gärna salladen med en supergod Bacon- och pastagratäng! Klicka här för recept!

Nyttiga dadelrutor

Img 2596 Img 2582

Nyttiga frörutor med choklad & kokos som smakar chokladboll. Underbart godis eller ät dem som energibars när du är sugen på något gott. Jag smakade dessa på ett hotell och ingredienserna stod nedskriva på en skylt (men inte mängden). Jag gick hem och testade att baka dem själv och de blev precis lika goda!

Tips! Gör hel bakad blomkål i ugn – ljuvligt gott! Klicka här för recept!

Tips! Gör nyttiga, runda dadelbollar – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nyttiga dadelrutor

150 g dadlar
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl kokos
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
5 msk vatten 

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa dadlar, solroskärnor, pumpakärnor och kokos i en hushållsmaskin med knivar. Kör i några minuter till en fint smulad massa.

2. Tillsätt kaffe och vatten och mixa till en kladdig smet. Anpassa mängden vatten om det behöver lite till.

3. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper täckt med kokos, ca 1 cm tjock. Strö över kokos.

4. Skär smeten i bitar. Förvara bitarna i kylen i en burk med lock.

Nyttigachokladkokosbars1

Img 2580

Äppelsockerkaka med rivna äpplen

Img 2544 Img 2541

En supersaftig, ljuvligt god äppelsockerkaka med rivna äpplen i smeten. Den går lika bra att grädda i en vanlig sockerkaksform eller en rund springform, ca 24 cm i diameter.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Baka en fantastiskt god äppelkladdkaka! Klicka här för recept!

Tips! Baka en galet god äppelsmulpaj med vaniljsås – klicka här för recept!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Äppelsockerkaka med rivna äpplen

Ca 12 bitar

3 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 normalstora äpplen, rivna

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.

2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl i äggblandningen. Blanda ner resten av  ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.

4. Häll smeten i formen. 

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 43 min. Låt den svalna i formen.

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Appelsockerkakamedrivnaapplen