Godaste äppelkakan
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
En makalöst god äppelkaka. Smeten har samma grund som kladdkaka, men innehåller även bakpulver vilket gör att den blir lite mer mjuk som sockerkaka, men ändå oerhört mjuk, saftig, smakrik och härlig i konsistensen! En galet god äppelkaka!
Tips! Baka en ljuvlig äppelkladdkaka – klicka här för recept!
Tips! Baka den allra läckraste äppelpajen – klicka här för recept!
Godaste äppelkakan
Ca 10 bitar
100 g smör, smält
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg
2–3 äpplen, skalade
Garnering
1 tsk kanel
1 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna i kastrullen och blanda till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad, ugnsfast form, ca 24 cm i diameter.
3. Skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor och strö på kanel.
4. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i formen. Strö över strösocker.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)