Kärleksmums

Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept!

Kärleksmums

25 bitar

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl 

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept!

Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept!

 

Kärleksmums

Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept!

Kärleksmums

25 bitar

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl 

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept!

Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept!

 

Gräddtårta

Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!

Recept på ljus, fluffig, perfekt  tårtbotten – klicka här!

GRÄDDTÅRTA

Ca 12 bitar

Chokladtårtbotten
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning
10–15 jordgubbar, mosade
2 dl marsansås, färdigblandad (eller vaniljsås som är lite tjockare)
3 dl vispgrädde

Garnering
3 dl vispgrädde
+ valfri garnering, t ex bär, frukt, riven choklad, strössel m m.

GÖR SÅ HÄR

1. Chokladtårtbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

3. Rör ner det varma vattnet.

4. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min. Låt den kallna i formen.

8. Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv.

9. Fyllning: Mosa jordgubbarna. Lägg dem på tårtbotten nr 1. Vispa grädden och bred över hälften av grädden ovanpå de mosade jordgubbarna.

10. Lägg på botten nr 2. Bred ut marsansåsen. Bred ut resten av grädden på marsansåsen.

11. Garnering: Vispa 5 dl vispgrädde. Spackla och täck hela tårtan med ett tunt lager grädde. Spritsa toppar ovanpå tårtan.

Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!

Recept på ljus, fluffig, perfekt  tårtbotten – klicka här!

Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!

Recept på ljus, fluffig, perfekt  tårtbotten – klicka här!

Chokladtårtbotten

Fluffig, hög och luftig tårtbotten. Den har en perfekt konsistens och passar alla tårtor och fyllningen kan varieras precis som man vill. Ett riktigt suveränt tårtbottenrecept.

Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!

Recept på ljus, fluffig, perfekt  tårtbotten – klicka här!

Chokladtårtbotten

Chokladbotten
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

3. Rör ner det varma vattnet.

4. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min. Låt den kallna i formen.

8. Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv.

Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!

Recept på ljus, fluffig, perfekt  tårtbotten – klicka här!

Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!

Recept på ljus, fluffig, perfekt  tårtbotten – klicka här!

Hummus

Hummus är en kikärtsröra som man enkelt mixar ihop. Röran innehåller kikärtor, vitlök spiskummin och lite citron. Supergod och passar att dippa grönsaker i, som sås till kött, kyckling och grönsaker och på buffébordet. Hummus kan göras både med och utan tahini (sesampasta). Jag har gjort den utan tahini för jag tycker röran är lika god utan, men tillsätt ca 1 msk tahini om du vill.

Tips! Tillsätt 1 msk finhackad koriander i din hummus. Supergott!

Tips! Baka och doppa knaprigt fröknäcke i din hummus, det är sååå gott – klicka här för recept!

Hummus

2 tetrapak kikärtor, (ca 380 g per förpackning inkl vätska)
2 vitlöksklyftor, grovhackade
2 msk olivolja
2 msk citronsaft från citron
½ tsk malen spiskummin
½ krm salt 
lite svartpeppar
½–1 dl vatten

GÖR SÅ HÄR
1. Häll kikärtorna i en sil. Spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av i silen. Lägg ner kikärtorna ihop med övriga ingredienser i en mixer.

2. Mixa alla ingredienser till en slät massa. Anpassa mängden vatten så hummusen blir lagom i konsistensen. Låt gärna hummusen stå i några timmar i kylen så blir smakerna tydligare. Smaka av och tillsätt mer av några krydda om du vill.

Tips! Baka och doppa knaprigt fröknäcke i din hummus, det är sååå gott – klicka här för recept!