Blåbärscheesecake
Läckraste blåbärscheesecaken jag bakat! Sååååå gudomligt god och läcker. Den här man kan man med stolthet bjuda på och det bästa av allt är att den är väldigt enkel att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Blåbärscheesecake
Ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
225 g blåbär, mosade + 1 dl strösocker
5 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanten. Ställ formen i frysen i ca 15 min.
2. Mosa ihop blåbär och 1 dl strösocker med en gaffel.
3. Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.
4. Blanda ihop äggulor, färskost och florsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.
5. Värm upp crème fraiche snabbt i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta ner. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning. Blanda sist ner blåbären.
6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i 3–4 tim. Garnera din cheesecake med blåbär.