Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Snabba äppelmosbullar

Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen!

Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar!

SNABBA ÄPPELMOSBULLAR

20 st

1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
150 g smör, kylskåpskallt
3 ½ dl filmjölk

Fyllning
ca 1 ½ dl äppelmos

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.

2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

3. Fördela degen i 20 muffins­formar utställda på en plåt eller i en muffinsform.

4. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick äppelmos.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12–13 min. Pudra över florsocker när bullarna svalnat. Frys gärna in de bullar som blir över eftersom de är allra godast nybakade. Ta fram och tina dem i ugnen så blir de som nybakta.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hönökakor

Hönökakor är ett populärt köpebröd, men det är mycket godare (och roligare) att baka dem själv! De är så vansinnigt goda, dessa platta, härliga bröd! De går bra att frysa in så kan man ta fram efter behov. Hönökakor Ca 8 stora runda kakor 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 100 g smör, rumsvarmt …

0

Kärleksmums med Daimkross

Hackade Daim på glasyren är magiskt gott! Kakan har en supersaftig chokladbottnen! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram och Facebook för mer inspiration & flera recept! Tips! Byt ut Daimen mot kokos så får du vanliga, klassiska kärleksums) KÄRLEKSMUMS MED DAIMKROSS Ca 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker ½ dl kakao 3 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver …

0

Gula Pippin

Jag fick nöjet att ta fram ett recept som innehåller kycklingköttfärs åt Svensk fågel. Jag gjorde en kycklingköttfärssås och wow vad god den blev! Det har blivit en ny favoriträtt hos alla mina fem barn. Så bra med en ny vardagsrätt som både är god, lättlagad och innehåller kyckling som är klimatsmart, säkert och hållbar! Testa …

0

Segmjuk frasig äppelkaka

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! Segmjuk, underbar äppelkaka! Mycket lättgjord  äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver. Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! SEGMJUK FRASIG ÄPPELKAKA Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering 2 äpplen …

1

Chokladkola-kladdkaka

Chokladkola-kladdkaka deluxe! Påminner om chokladkola i smaken fast i kladdkakeform. Sååå lyxig och fantastiskt god! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. Eller både och! Chokladkola-kladdkaka ca 12 bitar 125 g smör  1 ½ dl socker 1 ½ dl ljus sirap ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg GÖR …

0

Riven äppelsockerkaka

Riven äppelsockerkaka som är en riktigt god, saftig favorit! Det rivna äpplet i sockerkakan gör den extra saftig, smakrik och god! Tips! Kanelen kan bytas ut mot kardemumma. Riven äppelsockerkaka 12 bitar Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god. 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 ½ dl …

0

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka – en drömgod kladdis med smak av kanelbulle! Ingredienserna har man oftast hemma och kakan passar som fikabröd, som tårta på ett kalas med en rejäl klick vispgrädde och/eller glass. Eller baka och bjud dina kollegor på godaste fikat på jobbet. Sååå uppskattad och god kaka! Kanelbullekladdkaka 12 bitar 150 g smör 3 dl …

0

Tzatziki

Min favorittzatziki! Det går bra att göra tzatzikin med valfri fetthalt på den grekiska yoghurten. Den blir dock krämigare desto högre fetthalt. Men den magra blir jättegod den med, tycker jag. Tzatziki är ett fantastiskt gott tillbehör till t ex tacos, fajitas, en köttbit, kyckling, sallad m m. Tzatziki 500 g turkisk eller grekisk yoghurt …

1

Lindas sesamfrallor

Lindas sesamfrallor. Lättbakade, härliga frallor med sesamfrön på toppen. Det viktiga är att låta degen jäsa till sin dubbla storlek under första jäsningen. Då blir glutentrådarna starka och brödet luftigt och saftigt. Fröna på toppen kan uteslutas eller bytas ut mot solroskärnor eller vallmofrön. Lindas sesamfrallor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl mjölk, …

0

Sverigekaka med kanelbullefyllning

Sverigekaka är den allra mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan (originalet)! Den här kakan har jag istället smaksatt med en ljuvligt god kanelbullefyllning. Ni måste baka den, den är så vansinnigt god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING Ca 12 bitar 3 st …

0

Potatismos

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Så kokar du potatis – klicka här! Potatismos ca 10 potatisar 1 tsk salt 2 msk smör 1–2 dl mjölk, varm + …

0

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x