Wienerchokladbräck

wienerchokladbräck3 wienerchokladbräck5

WIENERCHOKLADBRÄCK – GODARE ÄN GODAST Chokladbräck med mandelflarn – ljuvligt gott och mycket lätt att göra! Förvara chokladen i kylen för den kan mjuka lite i rumstemperatur om den ligger för länge.

Hemgjord Crispy road – ljuvligt gott! Klicka här för länk till receptet!
Hemgjord Crispy road – ljuvligt gott! Klicka här för länk till receptet!
Ljuvligt goda mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt goda mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Wienerchokladbräck

Ca 50 bitar

75 g rostade mandelspån
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.

2. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

3. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.

4. Bred ut chokladsmeten tunt på ett bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Bryt chokladen i bitar när den fortfarande är kall. Förvara chokladen i kylen eftersom den kan bli lite mjuk i rumstemperatur.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
2. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
2. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
3. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
3. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
4. Bred ut chokladsmeten tunt på ett bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Bryt chokladen i bitar när den fortfarande är kall. Förvara chokladen i kylen eftersom den kan bli lite mjuk i rumstemperatur.
4. Bred ut chokladsmeten tunt på ett bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Bryt chokladen i bitar när den fortfarande är kall. Förvara chokladen i kylen eftersom den kan bli lite mjuk i rumstemperatur.

wienerchokladbräck2 wienerchokladbräck6 wienerchokladbräck4

Wienerpraliner

WIENERPRALINER – LÄTT ATT GÖRA Wienerchoklad liknar wienernougat, men innehåller ingen nougat utan 2 olika chokladsorter + mandelspån istället. Supergott och tacksamt att göra själv. Det är enkelt, det går snabbt och det blir ljuvligt gott!

Hemgjord Crispy road – ljuvligt gott! Klicka här för länk till receptet!
Hemgjord Crispy road – ljuvligt gott! Klicka här för länk till receptet!
Ljuvligt goda mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt goda mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Wienerpraliner

Ca 50 bitar

75 g rostade mandelspån
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.

2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.

3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.

5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
2. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
3. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
4. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.
5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

wienerpraliner3 wienerpraliner

Wienerchoklad

wienerchoklad7

LYXIGT OCH LÄTTGJORT GODIS Drömgod wienerchoklad som går fort att göra! Originalet som heter wienernougat innehåller både nougat och choklad (också ljuvligt god), men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån. En underbar kombination som har en rykande åtgång!

 

Chokladfudge med lite flingsalt på toppen är sååå gott! Klicka på bilden för recept!
Chokladfudge med lite flingsalt på toppen är sååå gott! Klicka på bilden för recept!
Gör hemgjord Noblesse – klicka på bilden för recept!
Gör hemgjord Noblesse – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Wienerchoklad

Ca 50 bitar

75 g rostade mandelspån
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.

2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.

3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.

5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
2. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
3. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
4. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.
5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

wienerchoklad6 wienerchoklad9

Mintchokladrutor

mintchoklad4 mintchoklad7

LYXIGT MINTGODIS Superläckra, goda mintchokladrutor som är enkla att göra. Anpassa mängden florsocker så att smeten blir relativt fast, men det ska ändå gå att kavla den utan att det bara springer sönder. Tips! Här finns fler goda, läckra julgodisrecept – klicka här!

Mintchokladrutor

15–20 bitar

1 äggvita
5 droppar pepparmintolja
4 ½–5 dl florsocker

Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.

2. Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn. Strö över florsocker när du kavlar.

3. Garnering: Pensla smält choklad ovanpå mintplattan. Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker). Förvara bitarna i en burk med lock i kylen. Tips! Här finns fler goda, läckra julgodisrecept – klicka här!

1. Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.
1. Vispa ihop äggvita och pepparmintolja med florsockret, lite i taget. Anpassa mängden så smeten blir relativt fast, men den ska gå att kavla ut.
2. Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn. Strö över florsocker när du kavlar.
2. Kavla ut smeten till en rektangel, ca ½ cm tunn. Strö över florsocker när du kavlar.
3. Garnering: Pensla smält choklad ovanpå mintplattan. Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker). Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.
3. Garnering: Pensla smält choklad ovanpå mintplattan. Ställ den i kylen för att stelna. Skär kakan i rutor (låt den stå framme en stund i rumstemperatur innan så chokladen inte spricker). Förvara bitarna i en burk med lock i kylen.

mintchoklad5 mintchoklad6

Mintkakor

mintkakor6 mintkakor10

LYXIGT GODIS Hemgjorda mintkakor är lätt att göra själv. Mintdegen innehåller bara 3 ingredienser; florsocker, äggvita och pepparmintolja. Dessa ingredienser rör man snabbt ihop. Forma runda kakor och pensla dem med smält choklad som får stelna i kylen. Superenkelt!

Snabbgjord Daimfudge med bara 3 ingredienser – klicka här för recept!
Snabbgjord Daimfudge med bara 3 ingredienser – klicka här för recept!
Ljuvligt god chokladknäck – klicka här för recept!
Ljuvligt god chokladknäck – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mintkakor

15–18 st

1 äggvita
5 droppar pepparmintsarom
4–5 dl florsocker (mängden kan variera pga äggvitas storlek)

Garnering
25–50 g mörk eller ljus choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ihop äggvita, pepparmintsarom och florsocker, anpassa mängden eftersom äggvitan kan vara olika stora. Degen ska gå att rulla till bollar.

2. Rulla 15–18 bollar av degen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

3. Platta mintplattorna till ½–¾ cm tunna.

4. Pensla mintplattorna med smält choklad. Låt dem stelna i kylen.

1. Vispa ihop äggvita, pepparmintsarom och florsocker, anpassa mängden eftersom äggvitan kan vara olika stora. Degen ska gå att rulla till bollar.
1. Vispa ihop äggvita, pepparmintsarom och florsocker, anpassa mängden eftersom äggvitan kan vara olika stora. Degen ska gå att rulla till bollar.
2. Rulla 15–18 bollar av degen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
2. Rulla 15–18 bollar av degen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
3. Platta mintplattorna till ½–¾ cm tunna.
3. Platta mintplattorna till ½–¾ cm tunna.
4. Pensla mintplattorna med smält choklad. Låt dem stelna i kylen.
4. Pensla mintplattorna med smält choklad. Låt dem stelna i kylen.

mintkakor5 mintkakor7 mintkakor8 mintkakor9