Chokladmousse med 2 ingredienser

chokladmousse4 chokladmousse2

Fluffig chokladmousse med 2 ingredienser! När du vill bjuda på en dessert som både går snabbt att göra och är gudomligt god, då är den här chokladmoussen helt perfekt! Den är krämig, luftig och fantastiskt god! Den är lättgjord och tar bara 5 min att göra. Gör den samma dag som den ska ätas och förvara den i kylen tills den ska serveras.

Ljuvligt god glassbomb med hallon & choklad – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god glassbomb med hallon & choklad – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god chokladpaj med en frasig pajbotten – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god chokladpaj med en frasig pajbotten – klicka på bilden för recept!

Chokladmousse med 2 ingredienser

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden (1 ½ dl) i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden (1 ½ dl) fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).

5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.

1. Värm upp hälften av vispgrädden (1 ½ dl) i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden (1 ½ dl) i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden (1 ½ dl) fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden (1 ½ dl) fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).
4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.

chokladmousse3 utvald chokladmousse1

Mazarinkaka

mazarinkaka mazarinkaka4
LJUVLIGT GOD MAZARINKAKA En oslagbart läcker kaka som består av tre olika lager; en mördegsbotten, mazarinfyllning och på toppen en vit glasyr. Alla tre delarna är enkla och går relativt snabbt att göra.

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept!
Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mazarinkaka

12–14 bitar

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker 

Mazarinfyllning
200 g  mandelmassa
100 g  smör, rumsvarmt
2 ägg  

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4–5 tsk vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.

3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.

4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.

6. Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.

7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.

1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
Riv mandelmassan.
Riv mandelmassan.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.
7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.

mazarinkaka3

mazarinkaka1

Snöpraliner

snöpraliner2 snöpraliner5

Läckra chokladpraliner täckta med florsocker. De fullkomligt smälter i munnen! Använd en favoritchoklad som du gillar!

Tips! Om man vill ha lite crunch i tryfflarna kan man blanda i ½ dl hackad sötmandel eller nötter. Den mörka chokladen kan bytas ut mot ljus choklad.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Snöpraliner

30–40 st 

200 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
25 g smör

GÖR SÅ HÄR
1. 
Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.

2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör ihop.

3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet.

4. Spritsa eller häll ner chokladen (med en kanna) i formarna. Låt chokladen stelna i kylen. Pudra över florsocker före servering.

1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.
1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.
2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör ihop.
2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör ihop.
3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet.
3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet.
4. Spritsa eller häll ner chokladen (med en kanna) i formarna. Låt chokladen stelna i kylen.Pudra över florsocker före servering.
4. Spritsa eller häll ner chokladen (med en kanna) i formarna. Låt chokladen stelna i kylen. Pudra över florsocker före servering.

snöpraliner1 snöpraliner4 snöpraliner3 snöpraliner6

Ischoklad utan kokosfett

ischoklad2 ischoklad1

Härlig ischoklad utan kokosfett.  De fullkomligt smälter i munnen och har en given plats på julbordet! Själv gillar jag inte ischoklad med kokosfett och därför använder jag riktigt smör i stället. Chokladen blir härligt len och smälter direkt i munnen!

Tips! Om man vill ha lite crunch i ischokladen kan man blanda i ½ dl hackad sötmandel eller nötter.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Hemgjord Crispy road – ljuvligt gott! Klicka här för länk till receptet!
Hemgjord Crispy road – ljuvligt gott! Klicka här för länk till receptet!
Ljuvligt goda mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt goda mintchokladrutor – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god toffefee – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god toffefee – klicka på bilden för recept!

Ischoklad utan kokosfett

30–40 st 

200 g mörk choklad
50 g smör

GÖR SÅ HÄR
1. 
Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.

2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör om till en slät smet.

3. Spritsa eller häll ner chokladen (med en kanna) i formarna. Låt chokladen stelna i kylen.

1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.
1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka.
3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet.
2. Blanda ner smöret och rör om till en slät chokladsmet.
ischoklad3
3. Spritsa eller häll ner chokladen (med en kanna) i formarna. Låt chokladen stelna i kylen.

ischoklad4

Bountykaka

bountykladdkakajulig2

Ljuvligt god Bountykaka! Den består av en härlig kladdkakebotten, en krämig Bountyfyllning med kokos och ett täcke av len choklad. Jag älskar godiset Bounty och den här kakan är helt oemotståndlig!

Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept!
Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Bountykaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 dl vetemjöl

Kokosfyllning
200 g kokos (spar 1–2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g 

Garnering
200 g mörk choklad, smält (eller mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.

5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.

6. Blanda smält choklad och olja. Bred ut det över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
6. Bred ut den smälta chokladen över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
6. Blanda smält choklad och olja. Bred ut det över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.

 

steg7
bountykladdkaka1

bountykladdkakajulig1 bountykladdkakajulig3