Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

nyttigakanelhavrekakor7

HÄLSOSAMMA KAKOR Nyttiga havrekakor helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta kakor när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor i en påse i väskan. Smidigt och enkelt! Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.

Tips smaksättning!
Kanelen kan bytas ut mot 1/2 tsk mald eller krossad kardemumma eller 2 tsk vaniljpulver. En nypa salt i degen ger också extra smak.

nyttigadadelbollar
Nyttiga dadelbollar helt utan socker och smör. Klicka här för recept!
nyttigakesobröd
Nyttiga Kesobröd helt utan mjöl – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

Ca 12 st

1 banan
1 tsk kanel
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.

2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).

3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

nyttigakanelhavrekakor5 nyttigakanelhavrekakor8nyttigakanelhavrekakor9nyttigakanelhavrekakor10

 

Kanelbullekladdkaka

kanelbullekladdkaka4 kanelbullekladdkaka5

ÄLSKADE KANELBULLE Smaken av kanelbulle är bland det godaste som finns. Och den här kladdkakan är verkligen oemotståndlig! Den smakar kanelbulle, den är kladdig och den är superenkel att göra! En perfekt dessert eller fikabröd som man snabbt slänger ihop av ingredienser man oftast har hemma.

Enkel Daimtårta som är galet god – klicka här för recept!
Enkel Daimtårta som är galet god – klicka här för recept!
Spröda, läckra kanelbulledrömmar – klicka här eller på bilden för recept!
Spröda, läckra kanelbulledrömmar – klicka här eller på bilden för recept!

 

Den här kanelbullekladdkakan är en stor favorit! Sååååå grymt god och alltid ett uppskattat fika!

 

Baka en magiskt god kanelbullesockerkaka – klicka här för recept!

Kanelbullekladdkaka

10–12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
½ krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

kanelbullekladdkaka3 kanelbullekladdkaka1 kanelbullekladdkaka2

Morotskärleksmums

morotskärleksmums2 morotskärleksmums3

Kärleksmums med saftig morotskaksbotten En riktig, riktigt saftig morotsbotten med svag kanelsmak och på toppen vit glasyr med kokos. Fantastiskt goda rutor! Om du vill ha frosting på kakan istället för glasyr har jag ett supergott recept här: morotskaka med frosting– klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Baka saftiga, härliga kärleksmumsmuffins med glasyr – klicka här för recept!
Mockarutor
Mockarutor, kärleksmums, snoddas… Baka de populära, goda rutorna! Recept – klicka här!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

 

Morotskärleksmums

Om du vill täcka kakan med cream cheese frosting istället för glasyren i receptet klickar du här för recept!

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Glasyr (eller cream cheese frosting – klicka här för recept)
1 ½ msk vaniljsocker
4 dl florsocker
50 g smör, smält
3–5 tsk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
morotskärleksmums
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

morotskärleksmums1 morotskärleksmums5 morotskärleksmums4

 

Daimfudge kladdkaka

daimkladdkaka6

DRÖMGOD KLADDKAKA MED DAIMFUDGE Botten på den här ljuvligt goda kakan består av en chokladkladdkaka och på toppen ligger en riktigt, riktigt läcker daimfudge. De knapriga Daimbitarna gör kakan ännu godare!

Fudgen kan man göra på två sätt; antingen med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra.

kokostoscakladdkaka
Superläcker, god toscakladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!
oreokladdkaka
Superläcker, god Oreokladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Daimfudge kladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Daimfudge
200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim)
¾ dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).

4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar.

daimkladdkaka1
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
daimkladdkaka1b
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
daimkladdkaka4
4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar.

daimkladdkaka5 daimkladdkaka7 daimkladdkaka8

 

 

Saftig morotskaka

saftigmorotskaka2 saftigmorotskaka8

UNDERBART GOD MOROTSKAKA En riktig, riktigt saftig morotskaka som är enkel att baka. Det här är ett väl beprövat recept som jag bakat många gånger och den blir alltid lika lyckad och god! Om du vill ha frosting på kakan har jag ett supergott recept här: morotskaka med frosting– klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Drömgoda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

 

Saftig morotskaka

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

saftigmorotskaka1 saftigmorotskaka3 saftigmorotskaka6 saftigmorotskaka4 saftigmorotskaka5 saftigmorotskaka7