Snabba stekpannebröd

Skärmavbild 2016-07-30 kl. 22.08.26

Här hittar du fler enkla, goda brödrecept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Snabba stekpannebröd

Ca 8 st

50 smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl eller rågsikt
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk eller mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

 

Mjölkchokladfylld kladdkaka

chokladkladdkaka-med-chokladbitar8 chokladkladdkaka-med-chokladbitar3

DRÖMGOD KLADDKAKA Lyxig chokladkladdkaka full med chokladbitar! En vanlig chokladkladdkaka är ljuvligt god. Men den här än ännu godare, den är fylld med stora chokladrutor och är något helt utöver det vanliga. En dröm för alla chokladälskare!

Superläcker, ljuvligt god chokladkolapaj med smulig pajbotten – klicka här för recept!
Superläcker, ljuvligt god chokladkolapaj med smulig pajbotten – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Mjölkchokladfylld kladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Fyllning
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri sort)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Bryt chokladkakan i bitar.

4. Lägg ut bitarna på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Bryt chokladkakan i bitar.
3. Bryt chokladkakan i bitar.
4. Lägg ut bitarna på smeten.
4. Lägg ut bitarna på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

chokladkladdkaka-med-chokladbitar1 chokladkladdkaka-med-chokladbitar9 chokladkladdkaka-med-chokladbitar7 chokladkladdkaka-med-chokladbitar5 chokladkladdkaka-med-chokladbitar6 chokladkladdkaka-med-chokladbitar4 chokladkladdkaka-med-chokladbitar2 chokladkladdkaka-med-chokladbitar3

 

Klassiska kanelbullar

klassiskakanelbullar2

Klassiska kanelbullar är bland det godaste som finns! Man behöver alltid ha en påse bullar i frysen för att ta fram när man blir sugen eller när man får oväntat besök. Frys in de bullar som inte äts direkt när så håller de sig saftiga längre.

Klassiska kanelbullar

30–40 bullar (beroende på storlek)

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
16–17 dl vetemjöl

Fyllning
ca 100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker eller florsocker
1–2 msk kanel

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i två bitar.

4. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tunn.

5. Bred ut hälften av smöret på degen och strö över hälften av sockret och kanelen.

6. Rulla ihop degen till en rullae och skär den i bitar, ca 2 cm breda.

7. Lägg bullbitarna i pappersformar på en ugnsplåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Upprepa punkt 4–7 med den andra degbiten.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Storleken på bullarna kan variera, liksom värmen i olika ugnar. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk.

steg1 steg2 steg3 steg4 steg5 steg6

kanelbullar1

klassiskakanelbullar1 klassiskakanelbullar3 klassiskakanelbullar4

Bananpannkakor med 2 ingredienser

bananpannkakorkanel2 bananpannkakorkanel5

NYTTIGT Lättgjorda, snabba bananpannkakor med bara 2 nyttiga ingredienser: banan & ägg. Servera dem gärna med kanel, bananskivor eller mosade bär. Ljuvligt gott, hälsosamt och mättande. Blanda flera bananer och ägg om ni är många som ska äta.

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

kesobröd
Nyttiga kesobröd – klicka här för recept!

Bananpannkakor

2 st (eller ca 6 plättar)

1 banan
2 ägg
(ev. en nypa salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram banan och ägg.

2. Mosa bananen i en skål.

3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.

5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

1. Ta fram banan och ägg.
1. Ta fram banan och ägg.
2. Mosa bananen i en skål.
2. Mosa bananen i en skål.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

bananpannkakor5

Vit After Eightkladdkaka

after-eightkladdkaka10 after-eightkladdkaka7

LYXIG DESSERT En ljus, läcker kladdkaka med After Eight på toppen! Lyxig kaka som passar som dessert eller tårta på kalaset. Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass. Men det är lika gott att äta den som den är, till en kopp te eller kaffe på fikarasten.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Baka superläckra mjölkchokladbrownies – klicka här för recept!
Baka superläckra mjölkchokladbrownies – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Vit After Eightkladdkaka

10–12 bitar

2 ägg 
2 dl strösocker
125 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
12–14 plattor After Eight 

GÖR SÅ HÄR

1. Testa att lägga ut After Eight plattorna i en form så du ser hur mönstret blir. (Det går bra att använda en rund form också, 22–23 cm i diameter, men du får man skära till chokladbitarna).

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i en form, ca 35 x 10 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Eller i en rund form, 22–23 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna något.

5. Lägg ut After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

1. Testa att lägga ut After Eight plattorna i en form så du ser hur mönstret blir. (Det går bra att använda en rund form också, 22–23 cm i diameter, men du får man skära till chokladbitarna).
1. Testa att lägga ut After Eight plattorna i en form så du ser hur mönstret blir. (Det går bra att använda en rund form också, 22–23 cm i diameter, men du får man skära till chokladbitarna).
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i en form, ca 35 x 10 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Eller i en rund form, 22–23 cm i diameter.
3. Bred ut smeten i en form, ca 35 x 10 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper. Eller i en rund form, 22–23 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna något.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna något.
5. Lägg ut After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.
5. Lägg ut After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

after-eightkladdkaka7 after-eightkladdkaka11 after-eightkladdkaka9 after-eightkladdkaka6 after-eightkladdkaka8