Kesoplättar med kanel & rivet äpple
Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig.
Tips! Pudra lite kanel eller kardemumma över plättarna vid servering.
Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook för mer inspiration & flera recept!
Kesoplättar med kanel & rivet äpple
8–10 st
2 ägg
250 g Keso (3 eller 1,5-procent fett)
1 nypa salt
1 msk fiberhusk
Tillbehör
kanel
1 rivet äpple
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå och tjockna i 3–5 min.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja steka på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen. Servera med kanel & rivet äpple.