Fluffiga tekakor

fluffigatekakor9

 

TEKAKOR – FAVORITBRÖD Jag brukar fylla frysen med dessa supersaftiga, fluffiga tekakor. De är perfekta att ta fram och tina i mikron, då smakar de som nybakade igen. Jag älskar dem och de har alltid en rykande åtgång. Mina barn blir överlyckliga när jag överraskar dem med nybakade tekakor! :-)[/caption]

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Hembakade tekakor

16–20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
150 g smör, rumsvarmt
16–18 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.

4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

fluffigatekakor8 fluffigatekakor14 fluffigatekakor13 fluffigatekakor10 fluffigatekakor9 fluffigatekakor11 fluffigatekakor12

 

Hembakade tekakor


hembakade-tekakor2
hembakade-tekakor5hembakade-tekakor3

FAVORITBRÖD Jag brukar fylla frysen med dessa supersaftiga, fluffiga tekakor. De är perfekta att ta fram och tina i mikron, då smakar de som nybakade igen. Jag älskar dem och de har alltid en rykande åtgång. Mina barn blir överlyckliga när jag överraskar dem med nybakade tekakor! 🙂 Kolla in fler  enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Hembakade tekakor

16–20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
150 g smör, rumsvarmt
16–18 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.

4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
3. Stansa ut runda brödkakor i degen, 10–12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller rund skål.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Strö lite mjöl över degkakorna. Nagga dem med en gaffel eller kör en naggare över dem. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

hembakade-tekakor1 hembakade-tekakor4

Linda Andersson, Lindas bakskola intervjuas i podden Bloggbusiness

POD Lyssna på samtalet mellan mig och Linda Hörnfeldt i hennes pod Bloggbusiness. Klicka här för att lyssna!

Så här beskriver Linda Hörnfeldt poddavsnittet: Linda Andersson driver Sveriges största bakblogg, Lindas bakskola. Hon är i grunden journalist som blev hemkunskapslärare som sedan hamnade i tidningsbranschen igen. Linda har tagit en lite ovanlig väg till bloggandet, Lindas bakskola började nämligen som ett inslag i tidningen Hembakat – samma tidning som hon nu bloggar hos! Med mig nördar hon ner sig i bakkemi, delar med sig av sitt framgångsrecept och pratar om tröskeln till att vara personlig.

Lindas bakskola bloggbusiness

Chokladbit-kladdkaka

chokladbitkladdkaka7 chokladbitkladdkaka12

DRÖMGOD KLADDKAKA Lyxig chokladkladdkaka full med chokladbitar! En vanlig chokladkladdkaka är ljuvligt god. Men den här än ännu godare, den är fylld med stora chokladrutor och är något helt utöver det vanliga. En dröm för alla chokladälskare!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladbit-kladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Fyllning
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri sort)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Bryt chokladkakan i bitar.

4. Lägg ut bitarna på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Bryt chokladkakan i bitar.
3. Bryt chokladkakan i bitar.
4. Lägg ut bitarna på smeten.
4. Lägg ut bitarna på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

chokladbitkladdkaka6 chokladbitkladdkaka13 chokladbitkladdkaka11 chokladbitkladdkaka8 chokladbitkladdkaka10 chokladbitkladdkaka14 chokladbitkladdkaka9

 

Mjölkchokladtryffelpaj

 

Mjölkchokladtryffelpaj2 Mjölkchokladtryffelpaj5

LYXIG DESSERT Chokladryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och len chokladfyllning, spröd och smulig i botten och saltet i degen ger ett extra smaklyft. Magiskt gott!

pajform

Här kan du köpa en likadan pajform med löstagbar botten, som jag har bakat pajen i! Superbra och användbar till många olika bakverk! Klicka här!

 

Drömgod vit chokladkladdkaka med hallongrädde – klicka här för recept!
Drömgod vit chokladkladdkaka med hallongrädde – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Mjölkchokladtryffelpaj

Ca 12 bitar

100 g smör
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ krm salt 

Mjölkchokladkolakräm
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
½ tsk ättiksprit
50 g smör
150 g mjölkchoklad

Garnering
florsocker (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (en rund springform går också bra). Tryck upp en kant, ca 2 cm hög.

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.

4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.

5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. Pudra över florsocker med en tesil före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
chokladkolapaj2
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (en rund springform går också bra). Tryck upp en kant, ca 2 cm hög.

Här kan du köpa en likadan pajform som jag har (med löstagbar botten) – klicka här!

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.
4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

Mjölkchokladtryffelpaj1 Mjölkchokladtryffelpaj4 Mjölkchokladtryffelpaj3