Segmjuk jordgubbskaka
SUPERGOD, LÄTTGJORD KAKA Mycket lättgjord kaka som bakas utan bakpulver. Men bara för den är enkel betyder det inte att den är mindre god – utan tvärtom, den är gudomligt god! En perfekt kaka som går fort att slänga ihop och en riktig favorit som man alltid kan bjuda på med stolthet! Servera den gärna med vaniljsås eller glass, men den går även att äta precis som den är till en kopp kaffe eller te.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Segmjuk jordgubbskaka
8–10 bitar
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Pudra över florsocker före servering. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.