NYTTIGA BANANPANNKAKOR Lättgjorda, snabba bananpannkakor med bara 2 nyttiga ingredienser: banan & ägg. Servera dem gärna med mosade bär, en klick keso & kanel. Ljuvligt gott, hälsosamt och mättande. Blanda flera bananer och ägg om ni är många som ska äta.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.
1. Ta fram banan och ägg.2. Mosa bananen i en skål.3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.
Den här pizzabottnen har jag bakat hur många gånger som helst och jag älskar den! Den är lika god som pizzeriornas pizzabotten! Konsten att lyckas med pizza är att grädda den mycket varm och snabbt istället för länge och lägre värme. Bottnen blir mycket godare när man gräddar den i hög värme.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Förslag på fyllning 2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord ca 200 ost, riven ca 100 g skinka, skuren i bitar oregano 4 ananasringar oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.3. Bred ut pizzasåsen på degen.4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!
Riven äppelkaka
12–15 bitar
1 tsk vaniljsocker 4 tsk bakpulver 1 ½ dl strösocker 7 ½ dl vetemjöl 150 g smör, rumsvarmt 3 ½ dl filmjölk
Fyllning 1 äpple, skalat & rivet kanel strösocker
Garnering kanel florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Smula över resten av degen.
4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.3. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper).4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
Tänk att 2 ingredienser; mjölk och fryst mango kan bli en suveränt god, krämig glass! Men så är det! Och den är mycket enkelt att göra! Använd en köksmaskin med knivar eller en bra mixer. En perfekt glass som jag personligen älskar! Även mina barn tycker den är suveränt god. Se alltid till att ha ett paket fryst mango i frysen 🙂
1. Mixa mjölken och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Anpassa mängden mjölk så glassen blir lagom krämig och fast i konsistensen, tillsätt lite i taget.
1. Mixa mjölken och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Anpassa mängden mjölk så glassen blir lagom krämig och fast i konsistensen, tillsätt lite i taget.
1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!
1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!