marmoreradkladdkaka9

Marmorerad kladdkaka. Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Marmorerad kladdkaka

12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Till den ljusa smeten:
2 msk vetemjöl

Till den mörka smeten:
2 msk kakao

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.

3. Häll den ljusa smeten i formen.

4. Ringla över den mörka smeten.

5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.

2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.

3. Häll den ljusa smeten i formen.

3. Häll den ljusa smeten i formen.

4. Ringla över den mörka smeten.

4. Ringla över den mörka smeten.

5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.

5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.

marmoreradkladdkaka6 marmoreradkladdkaka7 marmoreradkladdkaka8 marmoreradkladdkaka11 marmoreradkladdkaka10