Marmorerad kladdkaka. Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Marmorerad kladdkaka
12 bitar150 g smör 3 dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ½ dl vetemjölTill den ljusa smeten:
2 msk vetemjölTill den mörka smeten:
2 msk kakaoGarneringflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.Smält smöreti en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.
3. Häll den ljusa smeten i formen.
4. Ringla över den mörka smeten.
5. Grädda kladdkakanmitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.
[caption id="attachment_58050" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_58051" align="" width="860"] 2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.[/caption]
[caption id="attachment_58052" align="" width="860"] 3. Häll den ljusa smeten i formen.[/caption]
[caption id="attachment_58053" align="" width="860"] 4. Ringla över den mörka smeten.[/caption]
[caption id="attachment_58054" align="" width="860"] 5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.[/caption]
Saffranskladdkaka + pepparkaka – allt i ett. Saffran och pepparkaka är smaker som passar perfekt ihop. Jag fick en idé i mitt huvud att göra denna kladdkaka – och den blev såååå god! Helt perfekt! En ny variant av kladdkaka som jag aldrig sett förut. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya …
Tigerkaka är en ljuvligt god, läcker klassiker som består av både ljus och mörk smet i en härlig blandning. Det fina mönstret som bildas är olika varje gång, den ljusa och mörka smeten skapar magi! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram för mer inspiration – klicka på länken och sedan på FÖLJ: https://www.instagram.com/lindasbakskola/?hl=sv Tigerkaka Ca 12 bitar …
Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!