Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Marmorerad kladdkaka

marmoreradkladdkaka9 Marmorerad kladdkaka. Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Marmorerad kladdkaka

12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 1 ½ dl vetemjöl Till den ljusa smeten: 2 msk vetemjöl Till den mörka smeten: 2 msk kakao Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. 2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten. 3. Häll den ljusa smeten i formen. 4. Ringla över den mörka smeten. 5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär. [caption id="attachment_58050" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_58051" align="" width="860"]2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten. 2. Häll över hälften av smeten i en skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena smeten. Blanda ner 2 msk kakao i den andra smeten.[/caption] [caption id="attachment_58052" align="" width="860"]3. Häll den ljusa smeten i formen. 3. Häll den ljusa smeten i formen.[/caption] [caption id="attachment_58053" align="" width="860"]4. Ringla över den mörka smeten. 4. Ringla över den mörka smeten.[/caption] [caption id="attachment_58054" align="" width="860"]5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär. 5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.[/caption] marmoreradkladdkaka6 marmoreradkladdkaka7 marmoreradkladdkaka8 marmoreradkladdkaka11 marmoreradkladdkaka10

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Skagensemlor

Förrätt! Superläckra, ljuvligt goda frallor fyllda med skagenröra!

0

Klassiska frallor

Klassiska frallor med sesamfrön på toppen! Supergoda och lätta att baka!

0

Frukostfrallor

Nybakta frukostfrallor med vallmofrön på toppen! Ljuvligt goda och lätta att baka!

0

Frallor

Saftiga, goda och lättbakade frallor med ett knaprigt skal och ett saftigt innanmäte.

0

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

0

Aprikos- & valnötsfilmjölkslimpa

Saftig aprikos- & valnötfilmjölkslimpa som inte behöver jäsa.

0

Nyttig Kesolimpa utan vetemjöl

En oerhört saftig, mättande limpa med Keso och havregryn i degen, helt utan vetemjöl.

0

Finska pinnar

Klassiska, ljuvligt goda småkakor med pärlsocker och hackad sötmandel på toppen.

0

Rosa pärlsockerkakor

Spröda småkakor rullade i rosa pärlsocker – ljuvligt god och enkla att göra!

0

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0