Kärleksmums

kärleksmums9

Mockarutor är bland de godaste kakorna som finns. Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och kokosflingorna på toppen är pricken över i!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka läckra kärleksmumsmuffins – recept finns här!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Kärleksmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmums8

Kalljäst rostbröd

 rostbröd3

LÅT DEGEN JÄSA I KYLEN ÖVER NATTEN  Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar. Degen jäser endast en gång – direkt i formen. Ta fram den i rumstemperatur ca 20 min före gräddning (under tiden ugnen blir varm).

Energibröd som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Energibröd som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

 

Kalljäst rostbröd

1 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1 tsk salt
7–8 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
vita eller blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en deg.

2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och täck den med plastfolie. Låt den jäsa i kylen över natten.

3. På morgonen: Ta fram limpformen. Låt den stå i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön.

5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en deg.
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en deg.
2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och täck den med plastfolie. Låt den jäsa i kylen över natten.
3. Fyll upp ca 10 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner limpformen där så jäser den snabbare. Låt degen jäsa tills den dubblat i storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
3. På morgonen: Ta fram limpformen. Låt den stå i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön.
4. Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön.
5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.
5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.

rostbröd1 rostbröd2

Bountykaka

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

Bountykaka2 Bountykaka4

DRÖMGOD BOUNTYKAKA! Supersaftiga chokladrutor täckta med superläcker, god Bountyfyllning! De har en rykande åtgång och blev direkt en ny favorit här hemma! De går bra att frysa in!

mjölkchokladbrownies
Gudomligt goda mjölkchokladbrownies – klicka här för recept!

Bountykaka

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Bountysmet:
50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.

4. Bounty: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Rör om ordentligt.

5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
4. Bounty: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Rör om ordentligt.
4. Bounty: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Rör om ordentligt.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.

Bountykaka1 Bountykaka3

Blåbärskladdkaka

blåbärskladdkaka11

Wow, den här kladdkakan är fantastisk! Gudomligt god! Jag älskar den! Blåbär och kladdkaka är en fantastisk kombination. Servera den gärna med glass, vaniljsås eller vispgrädde. Det går lika bra att använda frysta blåbär som färska. Kakan håller utan problem i ett antal dagar i kylen. Den blir nästan ännu godare när den stått i någon dag.

Här hittar du fler läckra & lättbakade recept med blåbär!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Lindas blåbärskladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1–2 tsk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ta fram frysta eller färska blåbär.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde.

blåbärskladdkaka12

Lindas blåbärskladdkaka

 

blåbärskladdkaka9 blåbärskladdkaka8

Wow, den här kladdkakan är fantastisk! Gudomligt god! Jag älskar den! Blåbär och kladdkaka är en fantastisk kombination. Servera den gärna med glass, vaniljsås eller vispgrädde. Det går lika bra att använda frysta blåbär som färska. Kakan håller utan problem i ett antal dagar i kylen. Den blir nästan ännu godare när den stått i någon dag.

Här hittar du fler läckra, lättbakade recept med blåbär!

Lättgjord, nyttig melonglass som är härligt krämig & god! Klicka här för recept!
Lättgjord, nyttig melonglass som är härligt krämig & god! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Lindas blåbärskladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1–2 tsk potatismjöl

florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ta fram frysta eller färska blåbär.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

blåbärskladdkaka5 blåbärskladdkaka7 blåbärskladdkaka10 blåbärskladdkaka6