Hallonmousse

hallonmousse5

 

LYXIG, LÄTTGJORD DESSERT Den vita chokladmoussen är bland det godaste som finns i denna genre. Så makalöst läcker! Och det bästa av allt; lätt att göra! Blanda ner både mosade och hela hallon – en riktig drömdessert!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Ljuvligt god After Eight-mousse – klicka här för recept!
Ljuvligt god After Eight-mousse – klicka här för recept!

Hallonmousse

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula

Fyllning & garnering
200–300 g hallon, frysta eller färska
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

3. Lägg några hallon i botten på glasen. Skeda ner mousse i glasen och dekorera med hallon. Pudra gärna över lite florsocker på hallonen.

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.
2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.
hallonmousse3
3. Lägg några hallon i botten på glasen. Skeda ner mousse i glasen och dekorera med hallon. Pudra gärna över lite florsocker på hallonen.

hallonmousse4 hallonmousse6

 

Bananpannkakor

bananpannkakorhallon5 bananpannkakorhallon1

NYTTIGT Lättgjorda, snabba bananpannkakor med bara 2 nyttiga ingredienser: banan & ägg. Servera dem gärna med mosade bär. Ljuvligt gott, hälsosamt och mättande. Blanda flera bananer och ägg om ni är många som ska äta.

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

 

Bananpannkakor

2 st (eller ca 6 plättar)

1 banan
2 ägg
(ev. en nypa salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram banan och ägg.

2. Mosa bananen i en skål.

3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.

5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

1. Ta fram banan och ägg.
1. Ta fram banan och ägg.
2. Mosa bananen i en skål.
2. Mosa bananen i en skål.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

bananpannkakor5 bananpannkakorhallon2 bananpannkakorhallon3 bananpannkakorhallon4 bananpannkakorhallonutvald

Bountykärleksmums

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

bountykärleksmums7 bountykärleksmums8

BOUNTYKÄRLEKSMUMS = KÄRLEK Det här är det godaste jag bakat på länge! Saftiga, härliga chokladrutor täckta med samma fyllning som i Bounty-godis. Så galet gott! Jag älskar kärleksmums och jag älskar Bounty. Den här kakan rekommenderas starkt. MUMS, MUMS, MUMS!!!

Baka en fantastiskt god Silviakaka med glasyr & kokos. Klicka här för recept!
Baka en fantastiskt god Silviakaka med glasyr & kokos. Klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Bountykärleksmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Bountysmet:
50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.

4. Bounty: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Rör om ordentligt.

5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.

bountykärleksmums6 bountykärleksmums9

Chokladmaränger

 

chokladmaränger8 chokladmaränger6

Spröda, superläckra & goda maränger med riktigt choklad i! Lyxigt, gott och lätt att baka själv! Om du inte har någon spritspåse så tipsar jag nedan om var man kan köpa en med olika sorters tyllar.

maränger
Spröda, goda maränger med bara 2 ingredienser!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Chokladmaränger

Ca 20 st

100 g mörk choklad 
3 äggvitor
1 ½ dl strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.

2. Ringla ner chokladen i marängsmeten. Rör inte om.

3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.
1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.
3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.
3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

chokladmaränger4 chokladmaränger5 chokladmaränger7

 

Energibröd som inte behöver jäsa

energibröd7 energibröd8

ENKELT & FIBERRIKT Det här brödet går fort att slänga ihop och innehåller massor av fibrer och är mättande och gott! Ett toppenbra recept som enkelt kan bakas till frukost och mellis. Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Supersmidigt! Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Solrosfröna kan få en lite grönaktig färg under gräddning, men det är inte farligt utan bara en kemisk reaktion som sker ihop med bikarbonaten.

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Tips! Tillsätt gärna 1 dl russin i degen.

Energibröd som inte behöver jäsa

8–12 bröd (beroende på storlek)

3 dl havregryn
5 dl rågsikt
1 dl linfrön
1 ½ dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk

Garnering
solrosfrön (eller andra valfria frön)

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.

2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).
3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 30–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.

energibröd5 energibröd6