Kanelbulledrömmar

kanelbulledrömmar8 kanelbulledrömmar10

 

SPRÖDA DRÖMMAR Oerhört spröda, goda drömmar med smak av kanelbulle! De är enkla att baka och oemotståndligt goda! Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kanelbulledrömmar

Ca 20 st

50 g smör, rumsvarmt
½ dl rapsolja
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ tsk hjorthornssalt
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Blanda ihop kanel, hjorthornssalt och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop allt till en deg.
2. Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.
2. Rulla ca 20 bollar av degen. Doppa ovansidan på bollarna i en skål med pärlsocker.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

kanelbulledrömmar5 kanelbulledrömmar6 kanelbulledrömmar7 kanelbulledrömmar8 kanelbulledrömmar8 kanelbulledrömmar9

Baka snabba kanelbullar som inte behöver jäsa! Klara på totalt 30 min! Klicka här för recept!Baka snabba kanelbullar som inte behöver jäsa! Klara på totalt 30 min! Klicka här för recept!

Kanelbullebrownies

kanelbullebrownies8 kanelbullebrownies12

LJUVLIGT GODA BROWNIES! En av de godaste kakorna jag ätit och bakat på länge! Kanelen i smeten och det knastriga pärlsockret på toppen gör kakan gudomligt god! Och den är så enkel att baka vilket gör att man när som helst kan slänga ihop denna goding. Den passar lika bra på en finare middagsbjudning, som till fikat på jobbet eller på ett barnkalas. En riktig favoritkaka!

En fantastiskt god kolatårta – klicka här för recept!
En fantastiskt god kolatårta – klicka här för recept!
Underbart god mjölkchokladfylld kladdkaka – klicka här för recept!
Underbart god mjölkchokladfylld kladdkaka – klicka här för recept!

 

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kanelbullebrownies

12–16 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
½ krm salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösockret och rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 20–28 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösockret och rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösockret och rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 20–28 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
2. Häll smeten i en form, ca 20–28 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

kanelbullebrownies6 kanelbullebrownies9 kanelbullebrownies13 kanelbullebrownies7 kanelbullebrownies4 kanelbullebrownies5 kanelbullebrownies11 kanelbullebrownies10 kanelbullebrownies14

Snabba kanelbullar

snabbakanelbullar14 snabbakanelbullar16

SAFTIGA, SNABBGJORDA KANELBULLAR När man har bråttom går det bra att baka kanelbullar med bakpulver istället för jäst. Skillnaden är att dessa blir lite frasigare på ytan och håller sig inte färska lika länge. Dessa bullar bör ätas ganska omgående eller frysas in direkt när de kallnat. När man tar fram dem igen kan man tina dem i mikron så smakar de som nybakta igen. Bullarna tar bara 30 minuter att baka (inklusive bakning och gräddning). 15 min bakning + 15 min gräddning! Snabbt, enkelt & ljuvligt gott!

Tips på fyllning! Kanelen kan bytas ut mot t ex vaniljsocker, hackad choklad, sylt, Nutella, nötcreme eller kardemumma.

Baka läckra vaniljkrämsbullar – klicka här!
Baka läckra vaniljkrämsbullar – klicka här!

 

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Snabba kanelbullar

Ca 20 st

75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel 
2–3 msk strösocker

Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

4. Rulla ihop degen från långsidan.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

7. Pensla bullarna med ägg.

8. Strö pärlsocker över bullarna.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
7. Pensla bullarna med ägg.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

snabbakanelbullar12 snabbakanelbullar15 snabbakanelbullar11 snabbakanelbullar10 snabbakanelbullar13 snabbakanelbullarutvaldsnabbakanelbullar16

Mjölkchokladmums

mjölkchokladmums14 mjölkchokladmums9

LJUVLIGT GOD MJÖLKCHOKLADMUMSKAKA Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos. Så fantastiskt god och en kaka man kan bjuda på i alla lägen. Både på barnkalas, som fikabröd på jobbet, efter en god middag eller bara att njuta av och trycka i sig framför tv-n en fredagskväll :-)!

Ljuvligt god Daimfudgecake – klicka här för recept!
Ljuvligt god Daimfudgecake – klicka här för recept!

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mjölkchokladmums

12–14 bitar

150 g mjölkchoklad, hackad
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 ¼ dl vetemjöl 

Glasyr
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2–4 tsk vatten 

Garnering
kokos
50 g mjölkchoklad, hackad 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet.

3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.

6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Rör sist ner chokladhacket.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Rör sist ner chokladhacket.
3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.
3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.
6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.
7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

mjölkchokladmums8 mjölkchokladmums9 mjölkchokladmums10 mjölkchokladmums15 mjölkchokladmums14 mjölkchokladmums13 mjölkchokladmums11 mjölkchokladmums12

Russinrutor

russinrutor9 russinrutor10

SAFTIGA, GODA RÅGSIKTSRUTOR med russin i degen! Russin i brödet är supergott! Jag älskar det, men alla gör inte det. Och då kan man utesluta dem och baka brödet ändå för brödet i sig är helt underbart. Eller så kan man ersätta russinen med nötter, frön eller aprikoser.

Saftiga, god müslilimpa – klicka här för recept!
Saftiga, god müslilimpa – klicka här för recept!

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kalljäsning!
Gör degen på kvällen. Tryck ut degen direkt i formen. Täck den med folie och låt den jäsa i kylen över natten. Ta fram den i rumstemperatur när du vaknar. Sätt på ugnen och grädda när den är varm. (Degen jäser bara en gång direkt i formen hela natten)

Russinrutor

Ca 12 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarmt 
1 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
6 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
ca 1 ½ dl russin (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Knåda sist in russinen i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Tryck ut degen i en form, ca 24 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär degen i rutor, ca 3 x 4 st.

4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 min. Låt det svalna i formen.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Knåda sist in russinen i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Knåda sist in russinen i degen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Tryck ut degen i en form, ca 24 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Tryck ut degen i en form, ca 24 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär degen i rutor, ca 3 x 4 st.
3. Skär degen i rutor, ca 3 x 4 st.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 min. Låt det svalna i formen.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 min. Låt det svalna i formen.

russinrutor6 russinrutor8 russinrutor7