Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mazarinkaka

mazarinkaka mazarinkaka4 LJUVLIGT GOD MAZARINKAKA En oslagbart läcker kaka som består av tre olika lager; en mördegsbotten, mazarinfyllning och på toppen en vit glasyr. Alla tre delarna är enkla och går relativt snabbt att göra. [caption id="attachment_35920" align="" width="390"]Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka här för recept! Superläcker Oreo- kola & chokladpaj – klicka på bilden för recept![/caption] TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mazarinkaka

12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker  Mazarinfyllning 200 g  mandelmassa 100 g  smör, rumsvarmt 2 ägg   Glasyr 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 4–5 tsk vatten GÖR SÅ HÄR 1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. 3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa. 4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. 5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen. 6. Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar. 7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.
[caption id="attachment_54430" align="" width="860"]1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader. 1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.[/caption]
[caption id="attachment_54431" align="" width="860"]2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna. 2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.[/caption]
[caption id="attachment_54432" align="" width="860"]Riv mandelmassan. Riv mandelmassan.[/caption]
[caption id="attachment_54433" align="" width="860"]3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa. 3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.[/caption]
[caption id="attachment_54434" align="" width="860"]4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. 4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.[/caption]
[caption id="attachment_54435" align="" width="860"]5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen. 5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.[/caption]
[caption id="attachment_54436" align="" width="860"]6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar. 6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_54437" align="" width="860"]7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen. 7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.[/caption]

mazarinkaka3

mazarinkaka1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snöpraliner

Gudomligt god, len choklad med rikligt med florsocker på toppen!

0

Ischoklad utan kokosfett

Ischoklad som är härligt len och smälter direkt i munnen!

0

Chokladtryffelpraliner

Drömgoda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen!

0

Brysselkex

Spröda mördegskakor med rosa sockerkant!

0

Kulprov

Så gör du kulprov för att se om kolan eller knäcken är klar!

0

Så lyckas du med knäck och kola

Lyckas med knäck och kola! Lindas bästa tips!

0

Toffifee

Drömgott julgodis med kola, choklad och nötter (kan uteslutas).

0

Snabb jullimpa

Jullimpa med ost eller julskinka är magiskt gott! Ett måste på julbordet!

0

Hemgjord Noblesse

Tunna chokladplattor med krispig krokant! Ljuvligt goda!

1

Gräddchokladkola

Ett gammeldags, väl beprövat kolarecept som är perfekt & ljuvligt gott!

0

Skurna pepparkakor

Oerhört spröda, tunna pepparkakor som är busenkla att göra! Tid: 10 min + ugn.

0