Ca 12 bitar150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt2 dl vetemjölKokosfyllning
200 g kokos (spar 1–2 msk till garnering)1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g Garnering200 g mörk choklad, smält (eller mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokosGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
6. Blanda smält choklad och olja. Bred ut det över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
[caption id="attachment_35894" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_35895" align="" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_35896" align="" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_35897" align="" width="860"] 4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_35898" align="" width="860"] 5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.[/caption]
[caption id="attachment_35899" align="" width="860"] 6. Blanda smält choklad och olja. Bred ut det över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.[/caption]
[caption id="attachment_81096" align="" width="1024"] Pepparkakorna blir lika goda och spröda som färdigköpta pepparkakor! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda.[/caption] PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad och degen är lätt att kavla ut och kakorna är riktigt spröda och goda! Tips! Baka franska pepparkakor som inte …