Varför blir grönsaker ofta grågröna efter kokning? Svar: Ärtor och andra grönsaker innehåller det gröna färgämnet klorofyll. När de kokas, varmhålls eller konserveras sker en kemisk process då det bildas ett ämne som heter feofytin a och feofytin b. Feofytin a är grågrön och feofytin b olivgrön. Detta gör att grönsakernas färg förändras. Graden är färgförändring beror på en …
Så lyckas du med att odla gurka! ODLA GURKOR Mina gurkor växer så det knakar. Odla gurkor är så himla kul! I våras sådde jag ett litet frö och nu växer stora gurkor på plantan. Så fascinerande och kul. Och jag har inte gjort speciellt mycket för att de ska växa så bra. De kräver …
Gin & tonic brukar serveras i höga smala drinkglas, men det är trevligt och snyggt att servera drinken i cocktailglas också, press som jag har gjort. En perfekt gin och tonic ska vara riktigt kall. Kyl gärna ner tonic water-flaskan och glasen i frysen i någon timme innan servering. Tips! Gör nyttiga chips i …