Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas matbröd Okategoriserade

Flätad pizzarulle

flätadpizzarulle11 flätadpizzarulle13

 

 

Läcker brödrulle fylld med ost, skinka och tomatsås. Som en calzone, men i form av en rulle med snygga flätor på toppen. Ett riktigt WOW-bröd som garanterat gör succé! Och det är inte bara snyggt på ytan utan makalöst gott! Om man är lat och inte orkar fläta brödet går det lika bra att bara rulla ihop hela degen och grädda den som en rulle.

* vatten eller mjölk i degen!
Vatten i degen gör brödet segare med mer tuggmotstånd (typ baguetter). Mjölk gör brödet mjukare och saftigare (typ källarfranska). Båda är lika goda, men på lite olika sätt och olika konsistens.

Klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Calzone – klicka här för recept!
Calzone – klicka här för recept!

Tips! Gör degen i en hushållsmaskin! Nu får du 25 % på OBH Nordifa Hercules – klicka här. En kraftfull maskin som många läsare tycker är den bästa. Läs mer om maskinen här:  http://apprl.com/sv/pd/4F7H/

hercules

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Flätad pizzarulle

1 st

¼ pkt jäst (ca 12 gram)
3 dl vatten eller mjölk*, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
200 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

Garnering
1 ägg, uppvispat
ev. flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper

3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.

4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden  på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.

5. Fläta remsorna tre och tre.

6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.

7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.

9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper
2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper
3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.
3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.
4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.
4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.
5. Fläta remsorna tre och tre.
5. Fläta remsorna tre och tre.
6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.
6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.
7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.
8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.
9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.
9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.

flätadpizzarulle14 flätadpizzarulle12 flätadpizzarulle15 flätadpizzarulle16 flätadpizzarulleutvald

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig apelsinglass

Fruktig sockerfri glass som är gudomligt god och svalkande! Klar på några minuter.

0

Nyttiga chokladbollar utan socker

Ingen kan tror att dessa kokosbollar inte innehåller socker – de är precis lika smarriga som ”vanliga” havrebollar!

0

EM-pepparchips i mikron

Tunna, knapriga chips smaksatta med peppar och salt! Supergoda, klara på 5 min och nyttiga!

0

Chips i mikron

På bara ca 5 min gör du knapriga, läckra chips i mikron som dessutom är nyttiga!

0

Apelsinsmoothie

Sockerfri, nyttig smoothie med apelsin, banan och yoghurt (eller mjölk)! Frisk & fräsch!

0

Sockerfri apelsinsorbet

Iskall, nyttig fruktsorbet som är svalkande och läcker!

0

Mazarinkaka med blåbärsglasyr

Lyxig kaka som består av tre lager; en frasig mördegsbotten, en krämig härlig mandelmassfyllning och en läcker glasyr.

0

Bakpulverbullar

Snabba bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0

Lättsockrad jordgubbslemonad

Lättgjord, härlig lemonad smaksatt med jordgubbar. Superläcker sommardryck!

0

Nyttiga bananchokladbollar

Smarriga havrebollar helt utan strösocker och smör. I stället innehåller de mosad banan vilket ger en söt, god smak!

0

Sockerfri jordgubbskräm

Nyttig, härlig jordgubbskräm helt utan socker! Håller ett par dagar i kylen.

0