Äppel-kanelbullekaka
En favoritäppelkaka som blir sååååå grymt saftig och god. Socker- och kanelblandningen är pricken över i och knastrar härligt mellan tänderna. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma och går snabbt att baka. Servera den som dessert efter en god middag eller överraska dina kollegor på jobbet med denna ljuvliga kaka. Den kommer göra succé!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Äppel-kanelbullekaka
Ca 8 bitar
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1–2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)
Fyllning & garnering
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala & riv äpplena.
3. Rör ner äpplena i smeten.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).