chokladflorsockermuffins6 chokladflorsockermuffins4

Saftiga chokladmuffins som är ett klassiskt bakverk som alltid är gott och uppskattat. Det är enkelt att baka dem och något som barnen brukar gilla att göra själva eller ihop med kompisar.

Tips!
– Hacka ca 100 g mjölkchoklad eller mörk choklad och strö det på smeten i formarmar före gräddning – supergott!
– Tryck ner 2 hallon i varje muffins innan gräddning – mums!

 

Chokladmuffins med florsocker

Ca 15 st 

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

chokladflorsockermuffins5 chokladflorsockermuffins3 chokladflorsockermuffins2 chokladflorsockermuffins1