Kanel- & chokladtryffel
LYXIG CHOKLADTRYFFEL med kanelsmak! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. De har en len, mjuk härlig chokladsmak som är en av höjdpunkterna på godisbordet. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylen.
Ljuvligt godis som passar lika bra att servera till kaffet eller slå in dem i celofanpapper och ge bort i present.
Tips!
Blanda rivet apelsinskal i tryffelsmeten. Det ger en läcker, härlig julsmak!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Kanel- & chokladtryffel
10–15 st
1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör
Garnering
kakao
kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret och kanelen.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i en blandning av kakao och kanel. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
































