Tunnbröd i stekpanna
Ät de läckra tunnbröden till frukost eller fyll dem med ett matig innehåll, rulla ihop dem och ta med på utflykten. Det är också gott att fylla ett bröd med t ex skagenröra och rulla ihop till en rulle och skära i centimetertjocka bitar. Servera dem som tillbehör till fördrinken eller på buffén!
Gräddningstips! Det går också bra att grädda bröden i ugnen, 250 grader i ca 6–9 min.
Bra tips! Jag använder ofta olika galler till mina bröd och kakor! Det är snyggt och praktiskt – klicka här för mer info, pris & beställning!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Tunnbröd i stekpanna
10–14 st
25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 msk ljus sirap
½ dl rapsolja
1 ½ tsk salt
2 krm hjorthornssalt
9–10 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, olja, salt, hjorthornssalt och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite lös men smidig deg och knåda den i någon minut. Låt den jäsa under bakduk i 40–50 min.
2. Dela degen i 10–14 bitar.
3. Rulla degbitarna till bollar och kavla ut dem till tunna rundlar, 3–4 mm, på ett mjölat bakbord. Kör sista varvet med en kruskavel så att det inte bildas luftbubblor under gräddningen.
4. Grädda bröden (utan fett) på medelvärme, 1–2 min på varje sida i en gjutjärnsstekpanna. Lägg bröden ovanpå varandra och låt dem svalna inlindade i en kökshandduk så de håller sig mjuka.