Fudge brownies
Det ska vara enkelt och gott att baka!
Fudge brownies har ett amerikanskt ursprung och är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är mjuka, lite kladdiga och har en fantastiskt god, krämig chokladtryffel på toppen. De är helt enkelt oemotståndligt goda! Och ett stort plus: de är enkla att göra! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!
Tryffeln kan göras på både mörk eller ljus choklad. Strö gärna lite flingsalt på toppen på några av rutorna. Det ger en extra smakkick som brukar gillas av vuxna.
Superläcker Oreo-, Diam & kolapaj! Klicka här för recept!Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola
Fudge brownies
Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel på toppen.
125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Garnering
ev flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna när de svalnat.