Snabbaste äppelkakan
Det här är en riktig favoritkaka som är enkel att slänga ihop när man får oväntat besök eller när sötsuget plötsligt sätter in. Den innehåller inget bakpulver och gräddas i en limpform. Om det blir något över av kakan så förvara den inslagen i bakplåtspapperet för då behåller den sina segmjuka kanter som är så otroligt goda.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Snabbaste äppelkakan
Ca 10 bitar
Lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver.
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
2 äpplen
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
1 msk mandelspån
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.
4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Tips! Här har jag valt ut fina prylar jag gillar!