Knäckig smuläppelpaj
Äppelsäsongen är här! Överraska nära och kära med en läcker, knäckig smuläppelpaj! Fråga grannen om du kan få några äpplen eller plocka fallfrukt. Det gör inget om äpplena är lite kantstötta eller bruna när man ska göra en paj.
Det här är en äppelpaj to die for! Den knäckiga ytan är makalöst god. Det är sirapen i degen gör den härligt knäckig.
Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!
Här hittar du alla recept i Linda bakskola!
Knäckig smuläppelpaj
10–12 bitar
Lättbakad, fantastiskt god paj som är ljuvligt knäckig på ytan.
150 g smör, smält
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
Fyllning
ca 3 äpplen
1–2 msk strösocker
1 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, sirap och mjöl till en smulig deg i en bunke.
2. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över socker och kanel.
3. Smula degen över äpplena.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.