chokladdoppadehavrebollar2 chokladdoppadehavrebollar4 utvald

De allra läckraste och lyxigaste havrebollarna man kan tänka sig! Kokosen i smeten, chokladdoppet och det knapriga strösslet är en fantastisk kombination som gör dem helt outstanding! De får 12 av 10 möjlig poäng 😉

 

Här finns fler recept med superläckra, goda chokladbollar!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram och Facebook för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

10–15 st beroende på storlek

6 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
½ dl starkt kaffe
2 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Garnering
200 g mörk choklad
chokladströssel

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i strössel. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.

2. Smält chokladen över vattenbad.

2. Smält chokladen över vattenbad.

chokladdoppadehavrebollar6

3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i strössel. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

chokladdoppadehavrebollar1 chokladdoppadehavrebollar3 chokladdoppadehavrebollar5