Knaprigt knäckebröd proppat med nyttiga, fiberrika frön.
Älskade fröknäcke! Lika gott till frukost som tilltugg till förerinken på festen. Eller som snacks framför tv:n på lördagskvällen. Fröna är fullproppade med nyttiga fibrer, mineraler och vitaminer. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock.
[caption id="attachment_41430" align="alignnone" width="215"]Nyttig frölimpa utan mjöl – klicka till det goda receptet här![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Ca 20 bitar ½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk chiafrön1 tsk fiberhusk
2 krm salt
1 ¾ dl mandelmjöl, majsmjöl, havremjöl, vetemjöl eller bovetemjöl2 ¾ dl vatten
2 msk rapsoljaGarneringflingsaltGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.
2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.
[caption id="attachment_41423" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.[/caption]
[caption id="attachment_41424" align="alignnone" width="860"] 2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.[/caption]
[caption id="attachment_41425" align="alignnone" width="860"] 3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.[/caption]
[caption id="attachment_41426" align="alignnone" width="860"] 4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.[/caption]
Snabba frallor. Det är underbart med nybakat bröd till frukost. De här bröden tar bara några minuter att göra och gräddningstiden är också kort. Bröden är allra godast nygräddade. Frys in de som blir över direkt och ta fram och tina dem försiktigt i mikron och ät dem ljumna. SNABBA FRALLOR 12 st 7 dl …