Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen. Ljuvligt goda och omtyckta godiskakor som har en rykande åtgång på fikabordet och kalaset. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.
[caption id="attachment_41465" align="" width="215"]Sötsalt chokladkolapaj – ljuvligt god och lätt att göra. Klicka här för recept![/caption]
Ca 20 st125 g smör, rumsvarmt½ dl florsocker1 msk vaniljsocker1 dl potatismjöl1 ¼ dl vetemjölGarnering1 rulle schweizernötschokladGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min.
5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).
6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på dem så de inte smälter. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).
[caption id="attachment_41325" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.[/caption]
[caption id="attachment_41326" align="" width="860"] 2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.[/caption]
[caption id="attachment_41327" align="" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.[/caption]
[caption id="attachment_41328" align="" width="860"] 4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption]
[caption id="attachment_41455" align="" width="860"] 5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).[/caption]
[caption id="attachment_41456" align="" width="860"] 6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på den. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).[/caption]
[caption id="attachment_84149" align="aligncenter" width="908"] Foto: Linda Andersson[/caption] MJÖLKCHOKLADSNITTAR Både spröda & sega kakor som är helt underbara! Ja, de är galet goda och enkla att baka Chokladsnittar Ca 40 st 75 g smör, rumsvarmt ¾ dl strösocker ¾ dl brunt farinsocker ½ ägg 1 ½ tsk vaniljsocker ¼ tsk bikarbonat 1 liten nypa salt 2 …
[caption id="attachment_81096" align="" width="1024"] Pepparkakorna blir lika goda och spröda som färdigköpta pepparkakor! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda.[/caption] PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad och degen är lätt att kavla ut och kakorna är riktigt spröda och goda! Tips! Baka franska pepparkakor som inte …
Frasiga, spröda maränger som fullkomligt smälter i munnen. Det är egentligen väldigt lätt att baka maränger. Det som kan gå fel är att man har en slö elvisp eller hushållsmaskin som inte vispar tillräckligt kraftigt. Tänk på att man först vispar upp äggvitan fluffig. Därefter tillsätter man strösockret, lite i taget. Vispa tills massan är …