Havrepannkakor
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Nyttigare pannkakor med havre istället för vetemjöl. Havrepannkakor är lika goda och lätta att steka. Havre innehåller mindre kolhydrater och mer fibrer än vetemjöl. Ett riktigt toppenrecept och ingen kommer märka skillnaden tror jag.
Havrepannkakor
3 ägg
2 dl havremjöl
2 krm salt
3 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Knäck äggen i en skål. Vispa ihop dem. Tillsätt havremjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ordentligt så det inte blir några klumpar.
2. Tillsätt resten av mjölken till en slät smet. Låt smeten stå i 10 minuter så att den sväller lite och då blir pannkakorna lättare att steka.
3. Värm upp en stekpanna. Lägg i en klick smör och stek pannkakorna på medelvärme. Vänd när smeten torkat på ytan. Lägg i en ny liten klick smör mellan varje pannkaka.