Bloggar Lindas matbröd

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

447 röster

LÄTT ATT BAKA Ett ljuvligt gott bröd som inte behöver knådas och jäser bara en gång direkt i långpannan eller i plåten. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd!

Tips kalljäsning: Gör degen på kvällen och låt den jäsa under plastfolié i kylen över natten. Ta fram plåten i rumstemperatur ca 30 minuter innan gräddning.

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

8 st

Deg
25 g jäst
4 dl vatten, rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
ca 8 dl rågsikt (eller vetemjöl)
(jag har använt rågsikt i receptet på bilden)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt och rör om.

3. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om med en slev till en lätt kladdig deg. Du behöver inte knåda degen utan rör om tills det är en lätt kladdig deg.

4. Stjälp ut degen i en långpanna, ca 35 x 30 cm (eller plåt), klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel med mjölade händer.

5. Skär degen i åtta rutor och nagga hål i degen.

6. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader efter halva jäsningen

7. Grädda brödet i 18–20 minuter mitt i ugnen. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pålägg. Brödet går bra att frysa in.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Janne
Janne
7 månader sedan

Jamen hur stor plåt använder du?

viktigpetter...
viktigpetter...
6 månader sedan

Jamen det ser du väl , stor så den går in i ugnen..

Alex
Alex
5 månader sedan

Dår detta att göra med torrjäst

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Ratatouille i airfryer

Rataouille/grönsaksröra – fransk grönsaksgryta som innehåler aubergine, zucchini, vitlök, paprika, vitlök och lök. En maträtt som ursprungligen kommer från det franska köket. Ratatouille betyder att det är delat i bitar och ihoprört. Ratatouille passar till det mesta och är ett nyttigt och gott tillbehör. Reklam för att göra ratatouille i airfryer. Jag rekommenderar varmt att …

0

ÄPPELKAKA I AIRFRYER

Ett väl beprövat recept på äppelkaka som är ljuvligt gott. Den är saftig, smakar underbart och rekommenderas varmt. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass. Reklam för att baka äppelkaka i Cosori airfryer. Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, …

2

Lasagne i airfryer

Det är väldigt smidigt och enkelt att tillaga lasagne i airfryer. Det här receptet rekommenderas varmt! Servera gärna lasagnen med en fräsch sallad. REKLAM FÖR ATT TILLLAGA LASAGNE I AIRFRYER Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är …

0

Krysspotatis i airfryer

KRYSSPOTATIS Potatis med ett kryss i mitten – en supergod potatis som passar till det mesta! Antingen kryddar man bara med salt eller blanda ner vitlök i oljan och pensla potatisarna med det. Det är också gott att krydda med sin favoritkrydda på potatisen innan gräddningen. Reklam för att laga krysspotatis i Cosori airfryer. Jag …

0

BRYTFRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – mjuka brytbröd som är underbart goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En …

0

FRALLOR RECEPT

MJUKA, FLUFFIGA FRALLOR som är ljuvligt goda och lätta att baka! Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna är lika goda, men på olika sätt. Här finns recept på fler goda frallor – klicka här! FRALLOR RECEPT Ca 20 st50 …

2

Hallonglass utan socker/Nicecream

NYTTIG fräsch, supergod bärglass med hallon och banan. Innehåller inget tillsatt socker! Mjölken kan ersättas av mandelmjölk eller naturell yoghurt. Anpassa mängden efter hur krämig du vill ha glassen. Häll i lite i taget. Tips! Hallon går bra att byta ut mot jordgubbar eller blåbär. Hallonglass utan socker/Nicecream Ca 2 portioner 1 fryst banan, frusten i …

0

BRÖD I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, mjuka brytbröd som är underbart goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! …

0

CENTERKAKOR

Fantastiskt goda mördegskakor fyllda med Center-choklad och täckta med en Noblessechoklad. Ljuvligt goda. De kan även bakas med Dumle-kola istället för Center – klicka här för recept! Baktips! Gör mina ljuvligt goda chocolate chip cookies – klicka här för recept! CENTERKAKOR 12 st Deg150 g smör, rumsvarmt1 dl strösocker1 tsk bakpulver1/2 krm salt2 dl vetemjöl …

0

Lindas frallor

LINDAS FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Bröden blir allra mjukast om de bakas på mjölk, men vatten funkar också men då blir bröden lite rustikare i konsistensen. Tips! Tillsätt 1 dl mörk eller ljus sirap …

1

Smörkrämsbullar i långpanna

Drömgoda bullar fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Börja göra fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna stelna i frysen. Smörkrämsbullar i långpanna Ca 20 st Fyllning 100 g smör1 ½ dl strösocker2 msk vaniljsocker(ev. rivet skal från 1 …

3

Frukostlimpa som jäser en gång

En saftig, mycket enkel limpa som bara jäser en gång direkt i formen. Perfekt att baka till frukost. Antingen kallelser man degen i kylen över natten eller så jäser degen ca 1 timme i formen i rumstemperatur. Frukostlimpa som jäser en gång Tips! Pensla limporna med ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön innan gräddning! …

1
4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x