Potatisgratäng
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Krämig, lyxig och ljuvligt god potatisgratäng. Potatisgratängen blir extra god om du stör Västerbottensost över potatisen innan gräddning, men vilken sorts ost som helst går bra. Potatisgratäng deluxe!
Potatisgratäng
1 kg potatis
1 stor gul lök
5 dl vispgrädde (eller vegansk grädde)
2 klyftor vitlök
salt
svartpeppar
200 g riven ost (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen tunt.
3. Skala löken och finhacka den. Varva potatisskivor och lök i en ugnsform. Salta och peppra.
4. Pressa ner vitlöksklyftorna i vispgrädden. Rör om och häll den över potatisen.
5. Strö riven ost över potatisen i formen.
6. Grädda gratängen längst ner i ugnen i ca 45 min eller tills den bubblar ordentligt och får en gyllenbrun färg på ytan.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)