Havrefrallor utan vetemjöl



Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl.
Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar.
HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska bli 6 dl havremjöl.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
FÖR DIABETIKER:
Havremjöl 6 dl = 165 kH
Filmjölk 2 dl = 10 kH
= 175/9 = 19 kH per fralla
Havrefrallor utan vetemjöl
9 stycken
6 dl havregrynsmjöl
3 ägg
2 dl yoghurt, filmjölk eller kvarg
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
Garnering
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.
3. Klicka ut degen med en sked i 9 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havremjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!




TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

























