En vansinnigt god, rostad majsröra som verkligen blivit en favorit hemma hos mig. Den rostade majsen gör smaken på röran makalöst god! Perfekt till grillad mat, eller lägg en klick på en matig sallad eller som dipp till fröknäcke (recept klicka här). Majsröran passar som en sås till det mesta, det är bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan äta till den!
Jag brukar göra min majsröra med lätt creme fraiche, men det går lika bra med den fetaste varianten. Välj den variant du gillar bäst.
Andra goda såser/röror:
Kall currysås med mango chutney – recept klicka här!
Skolans kalla fisksås – recept klicka här!
Guacamole – recept klicka här!
Rostad majsröra
1 liten burk majs (160 g)
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Häll av vätskan från majsburken. Stek majskornen i rapsolja tills de får en gyllenbryn yta.
2. Mixa sönder majskornen i en mixer med knivar.
3. Blanda den mixade majsen med resten av ingredienserna till en röra.