Solskenskladdkaka
Solskenskladdkaka/vaniljkrämskladdkaka. Ja, kärt barn har många namn! En riktigt lyxig, läcker ljus kladdkaka med härlig vaniljkräm i mitten. Den är galet god kan jag lova!
Tips! Baka klassisk kladdkaka i mikron på bara 5 minuter – klicka här för recept!
Solskenskladdkaka
12 bitar
150 g smör, smält
2 ¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
½ krm mortlad kardemumma (kan uteslutas)
Fyllning
1 dl vaniljkräm eller marsankräm (inte för lös)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till smeten och rör om.
2. Häll smeten i en smord och bröad form.
3. Häll ner vaniljkrämen i mitten av smeten. Vaniljkrämen ska inte vara inte för lös.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen. Ställ kakan i kylen ett par timmar före servering. Servera gärna med glass eller vispgrädde.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!