Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd

Tekakor recept

TEKAKOR RECEPT Saftiga, hembakta tekakor. Detta är ett riktigt favoritrecept. Bröden har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem! Går bra att frysa in!

Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir bröden lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TEKAKOR

25–30 beroende på storlek

Tips! Blanda ner 2 dl rivna morötter i degen!

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
150 g smör, rumsvarmt
17–18 dl vetemjöl (eller 9 dl vetemjöl + 8–9 dl rågsikt)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen ordentligt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen ca 1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda brödkakor i degen, ca 12 cm i diameter med en kakform, ett stort glas eller en rund skål.

4. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Strö lite mjöl över degkakorna och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Här finns fler recept på goda tekakor – klicka här för recept!
Tips! Baka tekakor med grovt mjöl – klicka här för recept! 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

NYTTIG BANANCHOKLADGLASS

BANANCHOKLADGLASS Krämig, mjukglassliknande chokladglass banan! Den är klar på bara några minuter (om bananerna redan är infrysta). Perfekt när man är sugen på något gott, men vill vara nyttig. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du fler goda, enkla recept! NYTTIG bananchokladglass 1–2 portioner 2 bananer, frysta i skivor2 tsk kakao ½ dl …

0

Kesogratäng med skinka

Kesogratäng är både nyttigt och supergott! En mycket lättlagad och enkel rätt som innehåller väldigt få kolhydrater. Bara 10 kolhydrater för hela gratängformen. Perfekt för den som vill äta lite kolhydrater. Till diabetiker: 200 g skinka  = 2 gram kH500 gr Keso 4 % = 8.5 gram kHHela formen innehåller totalt 10 gram kolhydrater.(glöm inte …

0

Chokladtårta after eight

Chokladtårta med After Eight-plattor – en lyxig, supergod tårta som passar på alla kalas eller som dessert efter en god middag! Lyxig och superläcker! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADTÅRTA AFTER EIGHT Ca 12 bitar 150 g smör3 dl strösocker3 ägg1/2 dl kakao1 ¾ dl vetemjöl1/2 krm salt Mintchokladglasyrca 25 plattor After Eightflorsocker Garnering på …

0

CHOKLADPUDDING recept

CHOKLADPUDDING RECEPT Krämig, ljuvligt god chokladpudding! En fantastiskt uppskattad och god dessert som kan förberedas och stå i kylen 1–2 dagar före servering. Tips! Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 1 dl mjölk, men puddingen blir extra krämig och god med vispgrädde (eller 3 dl mjölk + 2 dl vispgrädde för ännu gräddigare konsistens). TIPS! …

0

GLACE AU FOUR recept

GLACE AU FOUR En klassisk glassdessert med ett härligt marängtäcke! Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord …

0

Mister spex glasögon

Kolla in de olika glasögonen på bilden ovan här: Gucci – klicka här Marc Jacobs – klicka här Marc Jacobs guldfärgade  – klicka här Dolce & Gabbana – klicka här I SAMARBETE MED MISTER SPEX har jag kostnadsfritt lånat hem fyra par glasögonbågar. Det kan du också göra! Med koden: LindasBakskola får du 20% rabatt på deras redan …

0

SLARVFRALLOR

SLARVFRALLOR Mjuka, ljuvlig goda frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Frallorna formas slarvigt och behöver inte vara runda eller fina, de jäser upp och blir snygga i ugnen. Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept! slarvFrallor TIPS! Följ gärna …

0

KOLA-CHOKLADTRYFFEL

Kola-chokladtryffel med seg kola i botten. En drömgod liten chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. I kombination med den sega kolan blir det en fantastiskt konsistens och smak!Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KOLA-CHOKLADTRYFFEL Ca 30 st200 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad)2 tsk smör 3/4 dl vispgrädde ca …

0

Julskinka griljering mor matildas rimmade julskinka

I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition. Mor Matildas rimmade …

0

chokladtryffel recept

CHOKLADTRYFFEL! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. Lyxig chokladtryffel som har en len, mjuk härlig chokladsmak. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylskåpet. Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola Chokladtryffel 12–14 st 1 ¼ dl vispgrädde200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)2 tsk smör  Garneringkakao  …

0

CHOKLADKOLA RECEPT

Chokladkola recept Ett fantastiskt gott julgodisrecept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADKOLA recept Ca 30 bitar 50 g smör3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 ½ dl ljus sirap2 msk kakao1 nypa salt½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) Garneringflingsalt (frivilligt, kan uteslutas) GÖR SÅ HÄR …

0

knäck

Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som ger den perfekta knäcken! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Använd kulprovet om du inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt som en termometer). Läs om kulprovet här! TIPS! Följ gärna …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x