Minilussebullar

IMG_0527

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lindas-jul-1024x831.jpg

Mjuka, härliga, små minilussebullar. Självklart kan man baka ut bullarna i normalstor storlek, men då behöver man grädda dem i 9-12 min, beroende på storlek. Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!!!

Tips! Forma bullarna i olika, fina lussebullsformer – klicka här för bild som visar hur man gör!

Minilussebullar

35–40. Antalet beror på vilken storlek man gör bullarna.

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 påse saffran
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
½ krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
7–8 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma runda, små bollar och lägg dem i små kakformar på en plåt. Låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5 min.

Tips! Frys in de bullar som inte äts direkt för då är de fortfarande färska och goda när man tinar dem.

minilussebullar1

Snyggaste klockan från Daniel Wellington

IMG_3214

I dag har jag gjort mitt favoritjulgodis: chokladkola. Och i samband med det vill jag ge er ett supererbjudande från Daniel Wellington. Ni får 10% på alla presentboxar (klocka + tillbehör) plus att klockan levereras i en snygg, lyxig julförpckning. Ett toppenerbjudande; jag älskar verkligen deras snygga klockor!

På bilderna ser ni min nya klocka från Daniel Wellington! Den är SÅ snygg, stilren och classy!

Nu får ni dessutom 15% extra på erbjudandet med rabattkoden LINDASBAKSKOLA. Fri frakt och retur när ni beställer ifrån Daniel Wellington – BESTÄLL HÄR! Du kan skapa en egen bundle (klocka + tillbehör) eller köpa färdiga set

IMG_3247

Klockan levereras i en lyxig, snygg julklappsförpackning. Daniel Wellington – BESTÄLL HÄR! Använd rabattkoden: LINDASBAKSKOLA

IMG_3240 IMG_3221

Glöm inte att använda rabattkoden LINDASBAKSKOLA för 15% rabatt 😊 när du handlar dina julklappar från Daniel Wellington!

IMG_3229 IMG_3216

Daniel Wellington har klockor som passar många olika stilar, t ex guld, silver, svart och metall. Köp en klocka till dig själv och ge bort en i julklapp till någon nära och kär person! Alla kommer hoppas att den lyxiga julklappsförpackningen under granan är till dem! Klicka här för att beställa!  

Använd rabattkoden: LINDASBAKSKOLA

Koka knäcken och kolan i rätt temperatur

Koken knäcken & kolan i rätt temperatur. Kolla in min temperaturguide för att lyckas med den godaste och bästa konsistensen!

Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här!
Klicka till min recept på ljuvligt god

Koka knäcken och kolan i rätt temperatur

Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar när den svalnar. Det kan kännas som att temperaturen stiger väldigt långsamt till en början, men håll koll på termometern när den börjar närma sig 115 grader, efter det kan temperaturen nämligen stiga fort.

122 grader Knäcken/kolanblir ganska mjuk.
125 grader Knäcken/kolan blir seg utan hård yta.
126–130 grader Knäcken/kolan blir segare och lite hård i konsistensen.
130–145 grader Det blir hårda kolor som är lite sega i mitten i stället för mjuk knäck.
150–160 grader Knäcken/kolan blir lika hård som karameller.

knäckkola

Rocky road

rockyroad

 

En underbar blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Testa ett annat recept på Rocky Road som också är makalöst gott – klicka här!

Rocky road

Ca 50 bitar

400 g ljus eller mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (obs! Det ska stå sötad eller sweetened på framsidan på burken, inte original eller karamelliserad).
250 g Dumlekola
2–3 dl salta jordnötter
200 g minimarshmallows

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.

2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.

4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.

rockyroad1

BRYSSELKEX

brysselkex

 

Brysselkex – spröda, goda, klassiska mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant!

BRYSSELKEX

Ca 50 st

Deg
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl 

Garnering
1 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa. Sprid ut sockret på en skärbräda av plast.

2. Deg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.

3. Dela degen i två bitar.

4. Rulla degbitarna till två rullar, 3–4 cm i diameters omkrets.

5. Garnering: Rulla deglängderna i det färgade sockret.

6. Skär degrullarna i skivor, ca 4–5 mm.

7. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–16 min. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt.