Toscakaka

 

En oerhört saftig och mjuk sockerkaksbotten med ett knäckigt täcke av toscasmet på toppen. En av de absolut godaste kakorna som finns!

Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept!

Toscakaka

Ca 12 bitar

2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl

Toscasmet
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
100 g mandelspån

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Gör under tiden toscasmeten.

3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.

4. Ta ut kakan och bred ut smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg.

Tips! Baka en galet god kokostosca-kladdkaka – klicka här för recept!

Bärsmoothie

 

Nyttig, fräsch och supergod smoothie fylld med härliga bär! Mycket lätt att göra och blir snabbt en favorit när du väl smakat den!

Tips! Gör en krämig, nyttig, härlig smoothie med fryst mango i – klicka här för recept!

Bärsmoothie

150 g halvfrusna jordgubbar
150 g halvfrusna hallon
150 g banan
3 dl mjölk eller valfri yoghurt

GÖR SÅ HÄR
1. Häll upp rätt mängd jordgubbar, hallon, banan och mjölk i mixern.

2. Mixa alla ingredienserna till en slät smoothie. Häll upp i glas och drick med sugrör eller ät med sked. Tips! Om man vill ha smoothien lite som glass i konsistensen kan man tillsätt mindre mängd mjölk och mixa bären och frukten med en lagom skvätt mjölk eller yoghurt så blir den mer som glass.

Pannbröd

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Ljuvligt goda pannbröd som man snabbt och enkelt steker i stekpannan! Degen tar bara några minuter att blanda ihop. Ett perfekt frukostbröd eller baka dem och njut av dem till en sallad eller någon annan maträtt.

Tips! Baka snabba kvartsfrallor som bara tar 15 min att baka – klicka här för recept!

Pannbröd

Ca 8 st (stora eller 16 små)

8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
3 msk rapsolja
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop alla ingredeinser till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna, på ett mjölat bakbord. Värm upp en stekpanna på högsta värme.

3. Sänk värmen något och grädda bröden på medelvärme i några minuter på varje sida eller tills de fått lagom med färg.Lägg dem på ett galler och låt dem svalna under bakduk.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Snabbaste limpan

 

SUPERGOD, SUPERSNABB LIMPA Snabbare limpa än så här går det inte att baka! Och det bästa av allt är att den är ljuvligt god!

Tips! Baka snabba frukostfrallor – klicka här för recept!

Snabbaste limpan

1 st

7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
½ dl rapsolja (eller 50 g smör)
3 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och forma den till en limpa

3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 22–25 min. Låt den svalna på plåten.

Tips! Rosta egen, nyttig, knaprig Granola/müsli – klicka här för recept!

Ballerina Ice Cream Cake

En mycket lättgjord, makalöst god och läcker glasstårta med Ballerina chokladboll (men man kan använda vilken Ballerina-sort man vill) som jag blandat med en krämig, svalkande glass. En underbar Ballerina chokladboll Ice Cream Cake som passar som dessert efter en god middag, som födelsedagstårta till sommarfikat eller njut av den framför tv:n en skön fredagskväll. En riktigt lyxig, fryst tårta för alla tillfällen som både barn och vuxna kommer älska! Totalt behövs 3 paket Ballerina chokladboll.

Tips! Baka en makalöst god smulig ananaspaj – klicka här för recept!

Ballerina Ice Cream Cake

Ca 12 bitar

Botten
1 ½ paket Ballerina kakor (valfri sort)
75 g smält smör

Glassfyllning (färdigköpt vaniljglass går också bra):
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
½ paket Ballerina kakor (valfri sort)

Garnering
2 dl vispgrädde
1 paket valfri Ballerina

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Krossa Ballerina-kakorna till smulor och blanda dem med det smälta smöret.

2. Klä botten och kanterna på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.

3. Tryck ut kakorna i botten på springformen.

4. Glassfyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda den med den kondenserade mjölken.

5. Dela upp glassfyllningen i två bunkar (lika mycket i varje).

6. Blanda ner 2 msk kakao i ena fyllningen.

7. Hacka ½ paket Ballerina-kakor i småbitar. Rör ner dem i bunken med vit glass-smet.

8. Bred ut den bruna glass-smeten ovanpå kakbottnen.

9. Bred försiktigt ut den vita glass-smeten med kakbitar i ovanpå den bruna.

10. Dekorera ytan med Ballerina-kakor i ett snyggt mönster.

11. Frys in tårtan i ca 6 timmar eller tills den är helt genomfryst.

12. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Spritsa gärna några toppar av vispgrädde på tårtan. Servera!