En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll kvarg, rapsolja, salt, ägg och bikarbonat i en bunke. Blanda ordentligt Tillsätt havregrynen och låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt rågsikten och blanda till en kladdig brödsmet.
2. Häll degen i Lindaslimpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
Reklam för att baka hemgjord pizza i Panetti pizzaugn. Jag vill tipsa om den här suveräna pizzaugnen från Panetti! Baka pizza hemma i ditt eget kök – året runt. Pizzorna blir precis lika goda och proffsiga från pizzerian, om inte ännu godare! Recept på min Löjromspizzahittar ni längst ner i detta inlägg (fyllningen kan varierar efter egen smak, det grålila bra att göra t ex capricciosa, calzone, hawaii eller din egna favorit (lägg då på all fyllning innan gräddningen).
"En stor fördel med den här pizzaugnen är att plattan i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Det ger en jämn och perfekt gräddning".
LINDAS KOMMENTAR OM PANETTI PIZZAUGN: Den här pizzaugnen är verkligen helt suverän! Jag skulle inte rekommendera den och jag inte var supernöjd!!! Den är verkligen helt suverän, jag älskar den här pizzaugnen och det är så skönt att kunna stå inomhus och grädda pizza.
FAKTA PANETTI PIZZAUGN: En stor fördel med den här pizzaugnen är att plattan i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Man slipper då vända på pizzan efter halva gräddningen och den får en jämn, perfekt gräddning. Den här pizzaugnen kan värmas upp till 500°C vilket möjliggör professionell kvalitet och en krispig, smakrik yta. Den innovativa kombinationen av infraröda och dubbla värmeelement garanterar jämn värmefördelning och upp till 60% energibesparing. (Instruktioner om hur pizzaugnen fungerar medföljer och även vilka temperaturer man bakar pizzor i.)
Fyllning: 100 g valfri ost, riven(gärna Västerbotten eller prästost) 2 dl creme fraische 1 rödlök, hackad gräslök eller dill 50 g löjrom
GÖR SÅ HÄR
1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till rundlar, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord (2–4 pizzor beroende på storlek). Gör gärna en liten tjockare kant på pizzan. Låt den jäsa i 25–30 min.
3. Sätt pizzaugnen på 300 grader.
4. Riv osten och strö den över pizzadegen.
5. Grädda pizzan i ugnen några minuter, tills den fått lite färg på kanten. Ta sedan ut och pizzan.
6. Hacka rödlöken fint. Skär eller klipp gräslöken i mindre bitar.
7. Bred eller klicka ut crème fraiche över pizzabotten. Toppa med löjrom, rödlök och gräslök. Skär pizzan i bitar.
En lättbakad, otroligt god jullimpa som verkligen gör succé på julbordet eller njut av den julens alla frukostar. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och rapsolja i en bunke. Tillsätt salt, bikarbonat och rågsikt och rör ihop till en kladdig brödsmet.
2. Häll degen i Lindaslimpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Blanda sirap och lite vatten. Pensla försiktigt brödsmeten.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär den i skivor. Går bra att frysa in!
Tips! Tillsätt 1 tsk brödkrydda i degen om du vill ha lite kryddig smak.
Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
Här får ni ett underbart gott recept på pepparkakskärleksmums bakade i min brödform – kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
Glasyr 50 g smör, smält 2 tsk vaniljsocker 3 ½ dl florsocker några teskedar vatten eller pressad citron/apelsin
Garnering kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten (eller pressad citron/apelsin) så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv.