TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS UTAN SOCKER

REKLAM FÖR TWEEK

Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka = JAAAA TACK!!!

BESTÄLL TWEEK GODIS på www.tweeksweets.com Med koden: linda FÅR DU EN EXTRA TWEEKPÅSE vid beställning över 200 kr!

TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS utan socker

12 st

150 g smör

2 dl sötströ av valfritt märke

3 ägg

¾ dl kakao

1 krm salt

1 3/4 dl mandelmjöl eller vetemjöl

Garnering
1 påse Tweek Corny Crunch

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till ca 3/4 med smet.

3. Lägg 2-3 kulor Tweek Corny Crunch på varje muffins.

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min. 

Jag älskar Tweekgodis för att det är himmelskt gott och innehåller:

– 95 % mindre socker

– upp till 50 % mindre kalorier

– naturliga färg- och smakämnen och högt fiberinnehåll

BESTÄLL TWEEK GODIS på www.tweeksweets.com Med koden: linda FÅR DU EN EXTRA TWEEKPÅSE vid beställning över 200 kr!

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater.  En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar. 

Bikarbonat ger en lite mustigare smak än bakpulver.

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Ca 20 skivor per limpa

4 ägg
500 g Keso, 4 procentig (mixas)
6 dl mandelmjöl
3/4 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

2. Mixa Keso till en krämig röra med en stavmixer eller i en hushållsmaskin med knivar.

3. Vispa ihop ägg, Keso, mandelmjöl salt och bikarbonat med en elvisp.

4. Häll smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 55 min. 

1 limpa = 38 kolhydrater

Jag skar upp min limpa i 20 bitar = (1,8 kolhydrater) 2 kolhydrater/skiva

Kolhydrater

Keso = 8,5 g kolhydrater (500 g, 4 procent)

Mandelmjöl = 30 kolhydrater (300 gram = 6 dl)

Kokt blomkål

Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan.

Kokt blomkål

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 tsk salt
  • Krydda ev. efteråt med svartpeppar, chiliflakes eller annan valfri krydda.
  1. Skär eller bryt loss blomkålsbuketterna i mindre bitar. Lägg dem i en rymlig kastrull.
  2. Täck blomkålen i kastrullen med vatten. Tillsätt salt.
  3. Koka upp blomkålen och låt den koka i ca 10 minuter eller tills den är mjuk med lite lagom tuggmotstånd.
  4. Häll bort vattnet och lägg upp blomkålen på en tallrik eller i en skål. Det är gott att krydda med lite svartpeppar, chiliflakes eller annan valfri krydda. Ringla ev. över lite smält smör.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Morotsfrallor brytbröd

Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Innanmätet i frallorna blir oerhört mjukt  när degen jäser ihop under gräddningen.

Morotsfrallor brytbröd

12 st

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten eller mjölk, fingervarmt 
  • 3 msk rapsolja eller smör
  • 2 tsk salt
  • 3 dl finrivna morötter
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 10 dl rågsikt

Garnering

  • 1 ägg
  • 1 dl vallmofrön (eller andra valfria frön
  • vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1.  Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja eller smör, salt, morötter, grahamsmjöl och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt och knåda degen i några minuter. Låt den jäsa i bunken i ca 40 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Forma avlånga bröd av degen. Lägg dem i två rader på en plåt med bakplåtspapper. 

3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vetemjöl eller vallmofrön. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 15–17 min. Låt dem svalna på plåten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Cookiesnittar

Himmelskt goda Cookiesnittar med massor av choklad i degen. Jag älskar dessa kakor, bland de godaste jag vet!

Cookiesnittar

30 st

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt

Fyllning
150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörka eller ljusa) (spara några till garnering)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg till en krämig massa. 

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.

3. Dela degen i 2 bitar. Tryck ut dem till två längder på var sin plåt med bakplåtspapper (de flyter ut under gräddningen så det blir trångt med båda på en plåt). Om degen är väldigt kladdig: ställ in den i kylen eller frysen en stund så blir degen lättare att trycka ut (utan kladd).

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 15–17 min. Strö över lite choklad efter gräddningen. Låt dem svalna och förvara kakorna i kylen i en burk med lock. De är godast att äta när chokladen är kylskåpskall.

6. Ta ut kakorna och lägg gärna på lite extra chokladknappar (eller hackad choklad på ytan eftersom chokladen åker in i kakan under gräddningen.)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!