HÄLSOLIMPA utan jäsning

En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här! 


HÄLSOLIMPA utan jäsning

1 limpa

5 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
2 msk rapsolja

1 tsk salt
2 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
6 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll kvarg, rapsolja, salt, ägg och bikarbonat i en bunke. Blanda ordentligt Tillsätt havregrynen och låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt rågsikten och blanda till en kladdig brödsmet.

2. Häll degen i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

3. Grädda limporna  längst ner i ugnen i ca 1 tim. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär din i bitar.Går bra att frysa in!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

HEMGJORD PIZZA I PANETTI PIZZAUGN

Reklam för att baka hemgjord pizza i Panetti pizzaugn. Jag vill tipsa om den här suveräna pizzaugnen från Panetti! Baka pizza hemma i ditt eget kök – året runt. Pizzorna blir precis lika goda och proffsiga från pizzerian, om inte ännu godare!
Recept på min Löjromspizza hittar ni längst ner i detta inlägg (fyllningen kan varierar efter egen smak, det grålila bra att göra t ex capricciosa, calzone, hawaii eller din egna favorit (lägg då på all fyllning innan gräddningen).

⭐️⭐️⭐️ERBJUDANDE: 500 kr rabatt⭐️⭐️⭐️!
Du får nu 500 kr extra rabatt på priset. Använd koden: Linda500
BESTÄLL HEM EN PANETTI PIZZAUGN – KLICKA HÄR!

"En stor fördel med den här pizzaugnen är att plattan i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Det ger en jämn och perfekt gräddning".

LINDAS KOMMENTAR OM PANETTI PIZZAUGN:
Den här pizzaugnen är verkligen helt suverän! Jag skulle inte rekommendera den och jag inte var supernöjd!!! Den är verkligen helt suverän, jag älskar den här pizzaugnen och det är så skönt att kunna stå inomhus och grädda pizza.

FAKTA PANETTI PIZZAUGN:
En stor fördel med den här pizzaugnen är att plattan i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Man slipper då vända på pizzan efter halva gräddningen och den får en jämn, perfekt gräddning.
Den här pizzaugnen kan värmas upp till 500°C  vilket möjliggör professionell kvalitet och en krispig, smakrik yta. Den innovativa kombinationen av infraröda och dubbla värmeelement garanterar jämn värmefördelning och upp till 60% energibesparing.
(Instruktioner om hur pizzaugnen fungerar medföljer och även vilka temperaturer man bakar pizzor i.)

Panetti pizzaugn:

  •  Roterande pizzasten
  •  Dubbla infraröda värmeelement
  •  0-500°C på mindre än 20 minuter
  •  Färdig pizza på under 120 sekunder

⭐️⭐️⭐️ERBJUDANDE: 500 kr rabatt⭐️⭐️⭐️!
Du får nu 500 kr extra rabatt på priset. Använd koden: Linda500
BESTÄLL HEM EN PANETTI PIZZAUGN – KLICKA HÄR!

Recept på hemgjord pizzadeg – klicka här!
Recept på min favorit pizzasallad – klicka här!

⭐️⭐️⭐️ERBJUDANDE: 500 kr rabatt⭐️⭐️⭐️!
Du får nu 500 kr extra rabatt på priset. Använd koden: Linda500
BESTÄLL HEM EN PANETTI PIZZAUGN – KLICKA HÄR!

LÖJROMSPIZZA RECEPT:

2–4 pizzor beroende på storlek

Pizzadeg:
1/2 pkt jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
3 msk rapsolja
10–11 dl vetemjöl 

Fyllning:
100 g valfri ost, riven
 (gärna Västerbotten eller prästost)
2 dl creme fraische
1 rödlök, hackad
gräslök eller dill
50 g löjrom

GÖR SÅ HÄR

1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till rundlar, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord (2–4 pizzor beroende på storlek). Gör gärna en liten tjockare kant på pizzan. Låt den jäsa i 25–30 min.

3. Sätt pizzaugnen på 300 grader.

4. Riv osten och strö den över pizzadegen.

5. Grädda pizzan i ugnen några minuter, tills den fått lite färg på kanten. Ta sedan ut och pizzan. 

6. Hacka rödlöken fint. Skär eller klipp gräslöken i mindre bitar. 

7. Bred eller klicka ut crème fraiche över pizzabotten. Toppa med löjrom, rödlök och gräslök. Skär pizzan i bitar.

Bounty

Julens godaste godis! En härlig kokosfyllning doppad i smält choklad. Galet gott!

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

BOUNTY

25 st

50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
några droppar vatten

Garnering
150 g mörk choklad, smält
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och lite vatten till en massa.

2. Forma massan till längder, ca 4 cm, och lägg dem på en skärbräda i frysen i ca 30 min.

3. Doppa bitarna i smält choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över riven kokos. Låt dem stelna i kylen. Förvara dem i kylen.

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

Lindas jullimpa utan jäsning

En lättbakad, otroligt god jullimpa som verkligen gör succé på julbordet eller njut av den julens alla frukostar. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här! 

 

LINDAS JULLIMPA UTAN JÄSNING

1 limpa

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 msk rapsolja

1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
7 dl rågsikt

Garnering
2 tsk mörk sirap
1 tsk vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och rapsolja i en bunke. Tillsätt salt, bikarbonat och rågsikt och rör ihop till en kladdig brödsmet.

2. Häll degen i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

3. Blanda sirap och lite vatten. Pensla försiktigt brödsmeten.

3. Grädda limpan  längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär den i skivor. Går bra att frysa in!

Tips! Tillsätt 1 tsk brödkrydda i degen om du vill ha lite kryddig smak.

Tips! Här finns mer bra, goda julrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

Här hittar du fler goda jul-recept att baka!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här! 

 

PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS

Här får ni ett underbart gott recept på pepparkakskärleksmums bakade i min brödform –  kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här! 

PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
125 g smör, smält
1 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Glasyr
50 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
några teskedar vatten eller pressad citron/apelsin

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten (eller pressad citron/apelsin) så den blir lagom bredbar. 

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv. 

Beställ gärna min brödform – klicka här! 

Här hittar du fler recept att baka i min avlånga ugnsform – klicka här!