SNABB PICKNICKKAKA

Den här snabba picknickkakan med smak av kanel och pärlsocker är så där härligt mjuk och saftig. Perfekt att ta med till parken, stranden eller bara njuta av hemma med en kopp kaffe.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna picknickkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

SNABB PICKNICKKAKA

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk (eller yoghurt)
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä Lindas avlånga ugnsform i bakplåtspapper

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Lyft upp kakan i bakplåtspappret och låt den svalna. Bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

SILVIAKAKA

Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken! 

Obs! Kaksmeten innehåller inte fett.

Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Silviakaka

24 bitar

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl vatten

Glasyr
250 g smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
3 äggulor

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i Lindas ungsform, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Blanda ihop till en slät glasyr.

5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna i kylen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KLIPPFRALLOR


Dessa saftiga och supergoda frallor har fått sin unika karaktär genom ett enkelt saxklipp på toppen, vilket ger dem en fantastisk textur. Resultatet är ett otroligt bröd som är lika gott som det är vackert!

KLIPPFRALLOR

Ca 20 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl (eller 18 dl vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 15 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 15–18 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Lindas gräddtårta

En klassisk gräddtårta fylld med bär, grädde och vaniljkräm. Vilken drömtårta! Självklart kan man variera fyllningen precis som man vill. En superläcker tårta som räcker till många. Passar sommarens alla skolavslutningar, midsommar och kalas.

Lindas Lindas gräddtårta

ca 20 bitar

Botten
6 ägg
4 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl vatten, kokhett

Vaniljkräm
2 äggulor
2 dl mjölk
2 msk strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse, Maizena
1 msk vaniljsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 liter hallon/jordgubbar/blåbär (valfritt)

Garnering
5 dl vispgrädde
hallon
jordgubbar
blåbär
choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vatten. Vispa till en slät smet.
  2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna på plåten.
  4. Vaniljkräm: Blanda äggula, mjölk, strösocker och majsstärkelse i en kastrull. Låt smeten sjuda under vispning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Tillsätt sist vaniljsockret. Låt krämen kallna i ett kallt vattenbad.
  5. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Häll i vaniljkrämen i vispgrädden och rör om.
  6. Dela tårtbottnen på mitten. Bred ut vaniljkrämsgrädden på den ena bottnen och lägg hallon ovanpå. Lägg på den andra botten.
  7. Garnering: Vispa grädden fluffig. Bred ett lager grädde över hela tårtan och på kantera. Garnera med valfria bär på tårtan. Ringla över smält choklad.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

GAFFELFRALLOR

Fluffiga, supergoda frallor som är helt perfekta till frukost eller servera dem till en soppa, sallad eller till middagen. Degen kan även kalljäsa i 8–10 timmar. Läs nedan.

KALLJÄSNING:
Gör degen på kvällen och grädda frallorna direkt när du vaknar.
GÖR SÅ HÄR 1:
– Gör degen och baka ut frallorna direkt på plåten. Strö över lite mjöl. 
– Lägg på en bakhandduk och ställ plåten i kylen över natten.
– Ta fram plåten ca 20 minuter innan gräddning och låt den stå i rumstemperatur.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

GAFFELFRALLOR

12 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt

2 msk rapsolja
6 dl rågsikt
10 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i 12 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

4. Lägg frallorna på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i varje fralla med en gaffel. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Frallorna går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!